Nucile, remediu împotriva cancerului şi a bolilor de inimă

simeon stalpnicul png
Nucile sunt foarte sănătoase şi nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă

Consumul de nuci ar putea reduce riscul de atac de cord şi cancer. De asemenea, creşte speranţa de viaţă, au declarat medicii specialişti publicaţiei The Telegraph.

În urma unui studiu realizat de Imperial College London specialiştii au ajuns la concluzi că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave. Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. Consumul de nuci este ascoiat şi cu o scădere de 40%  a riscului de diabet. O altă descoperire a studiului este că nucile reduc la jumătate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii.

Subiecţii studiului au mâncat o varietate de oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune de pădure, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene şi arahide.Toate aceste alimente protejează organismul de boli de inimă şi reduc riscul de moarte prematură. S-a descoperit că arahidele reduc în special riscul unui atac de cord, iar nucile reduc riscul apariţiei cancerului.

Oleaginoasele, pline de nutrienţi 

Unul dintre co-autorii studiului, Dagfinn Aune, de la Imperial College London, a declarat: „Nucile şi alunele sunt bogate în fibre, magneziu şi grăsimi polisaturate- nutrienţi benefici pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare şi reducerea nivelului de colesterol. Unele nuci, în special cele pecan, sunt pline de antioxidanţi care  luptă împotriva stresului şi reduc riscul de cancer“.

Chiar dacă aceste fructe sunt bogate în grăsimi, ele pot reduce obezitatea, sugerează cercetătorii.  Datele provin din analiza  a 29 de studii anterioare la care au participat mai mult de 800.000 de participanţi.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
visarion alexa
cub reghecamf bătaie png
cub botez reghecampf caciuc png
Atac într-un birou de recrutare din Siberia / Foto Captură Video / Twitter
visarion alexa
image
image
image
image
kate middleton insarcinata
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg