Numai hrana sănătoasă îmbunătățește acuitatea vizuală


    Două porții de somon și de ton pe săptămână protejează vederea Sursa foto: diversificare .ro
Două porții de somon și de ton pe săptămână protejează vederea Sursa foto: diversificare .ro

Nutriționiștii din numeroase țări precizează un lucru care s-a dovedit științific : hrana este un factor esenţial care îmbunătăţește acuitatea vizuală. Concretizând, specialiștii susțin că două porții pe săptămână de peşte gras (somon sau ton, bogați în Omega 3), protejează ochii de factorii externi și micşorează riscul apariției degenerării maculare.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie monitorizând obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul care prezintă concluziile specialiştilor privind rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, dacă dieta cu peşte gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există şansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%.           

Care sunt alimentele care protejează acuitatea  vizuală

Referindu-se la hrana benefică pentru sănătatea ochilor, la  antioxidanţi, în special la  luteină, dar şi la Vitamina B6, ”aceste substanțe reduc riscul de degenerare maculară şi cataractă”, susţine Jennifer K. Nelson, profesor de nutriţie la Mayo School of Health Sciences în Rochester din SUA. În acelaşi timp, din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte şi fructele şi legumele verzi, renumite surse de Vitamina C şi E.

Legumele verzi sunt bogate în luteină

De asemenea, protectorii acuității vizuale sunt mai ales legumele verzi, cum ar fi spanacul, care conţine şi un bonus constând în luteină, susţine profesorul Jennifer K. Nelson. În ce mod hrana protejează sănătatea ochilor? În această privință, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că o cantitate prea mare de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi orezul alb, pâinea albă sau pastele cresc riscul apariţiei degenerării maculare. Aceste alimente au şi un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că sunt transformate repede în glucoză sau zahăr în sânge. De aceea, specialiştii ne recomandă  să alegem pâinea şi pastele din cereale integrale, iar orezul să fie brun.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
oana zavoranu si sotul
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock