Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce sunt îndulcitorii. Tu știai ce consumi?

Ultima actualizare:

Este un cunoscut nutriționist din România care are reguli stricte pe care le urmează, dar nu este fermă. Consumă produse interzise, dar extrem de rar și în cantități mici. Acum nutriționistul Mihaela Bilic explică ce sunt îndulcitorii.

„Când vine vorba de nutriție, nu am crezut niciodată în alb și negru, în alimente perfecte sau ideale și nocive sau nesănătoase. Întotdeauna am fost de părere că doza face otrava iar mâncarea ține de compromis, de alegerea variantei care să fie cât mai aproape de nevoile, valorile, tradițiile și percepția noastră apropo de “bun/bine”, susține Mihaela Bilic.

”Pe acest principiu am ales să beau sucuri cu îndulcitori, considerându-le răul cel mai mic la categoria “apă colorată”. Gestul meu stârnește în continuare mirarea și chiar comentarii de la cei din jur, care nu se pot abține să nu întrebe îngrijorați: “îndulcitorii nu sunt nocivi/cancerigeni?”

Justificările mele sunt de obicei laconice, simpliste, nu cu dorința de a convinge pe cineva, ci mai degrabă de a furniza niște informații/adevăruri/argumente incontestabile:

– aspartamul este un produs sintetic care combină 2 fragmente banale de aminoacizi, unul amar și altul fără gust; de ce anume gustul lor final este năucitor de dulce, nici oamenii de știință nu pot să spună.”

Află pe clickpentrufemei.ro ce sunt ceilalti îndulcitori pe care îi consumi!

Slăbește sănătos fără să renunți la dulcuri! Alege ceva dulce fără calorii!

10 trucuri care te ajută cu adevărat să slăbești

image
image
image
image
image
image
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
proces vlad pascu judecatoare jpg
trandafir jpeg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net