O femeie a fost diagnosticată cu cancer după ce a avut acest simptom „minor”!

O asistentă medicală a fost diagnosticată cu cancer, în urma unui simptom „minor”, pe care probabil cele mai multe femei l-ar fi trecut cu vederea. Pregătirea ei în domeniu i-a fost de mare ajutor însă și a făcut-o să ia rapid atitudine, dându-și seama că ceva este în neregulă. Iată cu ce s-a confruntat, înainte de durul diagnostic!

Acest simptom poate indica prezența cancerului! Foto: pixabay
Acest simptom poate indica prezența cancerului! Foto: pixabay

Tracy Warrington, o asistentă medicală din Țara Galilor, a dezvăluit că vestea că are cancer a venit ca un „șoc”, după ce s-a confruntat doar cu un simptom „minor”.

Vezi și: O femeie din UK a aflat că mai are doar 18 luni de trăit. Niciun medic nu și-a dat seama că are așa ceva

Cum și-a dat seama că are o problemă medicală

Având în vedere pregătirea sa, femeia și-a dat seama însă că ceva este în neregulă, așa că a mers rapid la analize.

Știam că simptomele pe care le aveam nu erau în regulă, deși nu era mare lucru. Dar am știut din experiența mea ca asistentă că ceva nu e ok.”, a declarat ea, potrivit The Sun.

Aceasta a dezvăluit că și-a amintit ce i-a spus o colegă despre un simptom care poate anunța cancerul la femeile în vârstă, trecute de menopauză. „Dacă te confrunți vreodată cu sângerare după menopauză, nu ignora acest simptom!”, a spus ea, care a trecut, la rândul său, prin această situație.

Nu rata: Cancerul de col uterin, boala de care mor cele mai multe românce. Anual, se înregistrează peste 3.300 de cazuri noi

Sângerarea după menopauză sau între menstruații, un indice al cancerului

Tracy se afla în perioada de postmenopauză, ceea ce înseamnă că nu a mai avut menstruație de cel puțin un an. Medicii informează că orice sângerare după această perioadă de un an ar trebui investigata neapărat, chiar dacă este în cantitate mică și s-a întâmplat doar pentru o singură dată. Cauzele acesteia pot fi inflamația vaginului și a unor probleme ale uterului.

Cu toate acestea, sângerarea poate fi și un indice al cancerului ovarian sau uterin. În cazul lui Tracy, testele au dezvăluit că suferea de cancer endometrial - cel mai frecvent tip de cancer uterin. 

Tracy Warrington a avut nevoie de o operație Foto: media wales
Tracy Warrington a avut nevoie de o operație Foto: media wales

Vestea a venit ca un șoc, deși asistenta bănuia că are o problemă medicală, odată ce sângerarea a apărut. Aceasta a explicat că nu a avut antecedente de cancer în familie.

Am un stil de viață sănătos, nu sunt supraponderală, fac exerciții fizice, mănânc sănătos, beau (alcool n.r) doar în cantități mici, cancerul nu există în familia mea, așa că singurul meu factor de risc real a fost vârsta.”, a mai spus ea.

Care sunt semnele cancerului endometrial

Cancerul endometrial începe atunci când celulele din endometru (mucoasa interioară a uterului) se dezvoltă, scăpate de sub control. Medicul i-a recomandat lui Tracy o operație, care a implicat extirparea uterului, a ovarelor și a colului uterin, urmată de radioterapie localizată.

Acum, asistenta a dezvăluit că și-a spus povestea pentru a atrage atenția asupra acestui simptom pe care poate că multe femei l-ar trece cu vederea. Cele mai frecvente manifestări ale acestui tip de cancer sunt sângerările sau chiar și secrețiile vaginale care conțin sânge, în perioada dintre două menstruații sau după menopauză.

Alte simptome pot include și: schimbări anormale la nivelul vaginului, durere în zona pelvisului sau la contactul sexual, micțiune dureroasă, hematurie (sânge în urină).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net