Oboseala, primul semn că ficatul e victima alimentației greșite


    Oboseala este cel mai bun indicator în momentul în care ceva este în neregulă cu ficatul.www.clicksanatate.ro
Oboseala este cel mai bun indicator în momentul în care ceva este în neregulă cu ficatul.www.clicksanatate.ro

O dereglare hepatică are efecte nefaste asupra întregului organism. Bolile ficatului apar frecvent  în urma abuzului anumitor mâncăruri sau băuturi, din cauza unui mediu toxic, a vieţii dezordonate sau a dependenţei de alcool.

Ficatul este un organ de bază al organismului având un dublu rol fiziologic: secretă bila, care are rol în digestie, și intervine în metabolismul glucidic, lipidic sau proteic, sintetizând un număr mare de substanțe care metabolizează medicamentele și substantele străine.

Potrivit jurnaliștilor de la Newyorktimes.com riscul de a suferi de afecțiuni hepatice este mai mare la maturitate dacă în adolescență ne-am confruntat cu supraponderabilitate sau chiar și obezitate. Cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm au atras atenția asupra faptului că bolile de ficat sunt influențate de surplusul de greutate.

„Greutatea în exces în adolescenţă este riscantă pentru adultul de mâine, mai ales din punctul de vedere al sănătăţii ficatului. Trebuie să acţionăm din timp dacă vrem să prevenim bolile hepatice severe”, spune dr. Hannes Hangstrom, cercetător la Institutul Karolinska.

Crizele dureroase provocate de ficat pot fi calmate doar cu un stil de viaţa sănătos şi un regim alimentar strict care să includă foarte multe legume crude, supe preparate în casă, fructe proaspete şi compoturi.

Ponturi

Pentru a obține efecte rapide în calmarea durerilor alege să consumi morcovi, salată verde, roşii, mere, lămâi, struguri, mandarine şi portocale.

Este indicat de asemenea ca dimineaţa pe stomacul gol să consumi o linguriţă de ulei de măsline şi o felie de lămâie.

Este indispensabil vieții

După piele, ficatul este al doilea organ ca mărime, fiind vital bunei funcționări a organismului. El purifică și elimină toxinele acumulate din mâncare, băutură sau medicamente.

Datorită implicării lui în procesul de coagulare a sângelui, ficatul nu ne lasă să sângerăm exagerat de mult în cazul în care ne rănim.

Află pe clicksanatate.ro ce semne dă ficatul bolnav!

Ferește-te de alimentele cu un conținut ridicat de mercur!

Gimnastica hipopresivă pentru un abdomen bine conturat

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg