O plimbare după masă poate preveni diabetul

Cercetătorii de la Universitatea George Washington au descoperit că o plimbare de 15 minute, după fiecare masă, poate ajuta persoanele în vârstă să prevină apariţia diabetului de tip 2.

Vârstnicii sunt predispuşi la probleme cu glicemia după ce mănâncă deoarece au dezvoltat rezistenţă la insulină în muşchi, iar pancreasul secretă puţină insulină.

Specialiştii afirmă, de altfel, că nivelul ridicat al zahărului din sânge imediat după mese reprezintă un factor de risc ce joacă un rol cheie în progresia de la pre-diabet la diabetul de tip 2 şi afecţiunile cardiovasculare. De asemenea, studiul a arătat că trei plimbări de câte 15 minute sunt la fel de eficiente în a reduce glicemia de-a lungul unei perioade de 24 de ore ca o plimbare de 45 de minute efectuată în acelaşi ritm „uşor-spre-moderat".

Iar momentul cel mai bun pentru o plimbare este după cină, care de multe ori este cea mai copioasă masă a zilei, provocând astfel cea mai mare creştere a glicemiei. În general, această modificare se menţine până dimineaţa, dar scade în mod considerabil dacă începi să te plimbi.

george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
virgil iantu jpg
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub brigitte pastramă png
01 victor dorobantu si tim burton foto arhiva personala jpg
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg