Legumele şi peştele scad riscul de Parkinson

Ultima actualizare:

Şi, în general, bărbaţii sunt mai vizaţi ca femeile. Dar un nou studiu, publicat în European Journal of Neurology, arată că o dietă mediteraniană poate reduce riscul de a suferi de această bolă cu 46%.

Deşi nu este clar de ce anumite alimente au un efect protector, unele studii sugerează că maladia Parkinson poate apărea atunci când celulele din corp trec printr-un proces distructiv denumit "stres oxidativ".

În cadrul acestuia, substanţele dăunătoare (care au pătruns în corp din cauza unei diete nesănătoase) atacă celulele într-un mod similar celui în care rugina afectează caroseria unei maşini. De aceea o dietă bazată pe fructe, legume şi carne de peşte, care conţine numeroase substanţe antioxidante, poate ajuta la prevenirea acestui proces dăunător.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
 Pasager în haine confortabile în aeroport FOTO Shutterstock
Orașul Predeal  Foto Primăria Predeal  facebook (2) jpg
sylvester 6897648 1280 jpg
vin pexels jpg
marturiile emotionante ale fetitei din romania care a primit o scrisoare de la papa leon ei sufera foarte tare raman fara parinti 1034292 jpg
Dr  Vlad Ciurea, foto Facebook jpg
Bancnote lei bani FOTO Shutterstock jpg
BeFunky collage   2025 12 27T142503 234 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net