(P) Cum tratăm durerile de spate?

Ultima actualizare:

Studiile recente au demonstrat că 5 din 10 persoane adulte suferă de dureri de spate, cauzate, în principal, de: postura incorectă la birou/în maşină/în timpul somnului, ridicarea/mutarea obiectelor grele, supraponderabilitate sau acţiunea curenţilor din aer asupra organismului.Torticolisul este un reumatism localizat la muschii cefei, care face ca miscarile gatului sa devina dureroase si anevoioase.  In general, pozitia gresita din timpul somnului cauzeaza acest reumatism, precum si somnul cu geamul/aerul conditionat deschis.

Conform studiilor, aceste dureri sunt resimtite de persoane cu varste cuprinse 35 si 55 de ani, in principal femei (in randul femeilor insarcinate, procentul atinge chiar si 50%), iar numarul persoanelor afectate este in crestere.

Durerile de spate pot fi clasificate in functie de localizarea durerii de-a lungul coloanei vertebrale. Astfel avem:·    Dureri in zona cervicala (torticolis)·    Dureri in zona toracica·    Dureri in zona lombara·    Dureri in zona pelviana

De asemenea, durerile de spate pot aparea impreuna cu dureri de oase, articulare, de coloana sau musculare. In functie de durata lor, durerile pot fi acute, subacute sau cronice.

Mentinerea tonusului muscular este cea mai eficienta metoda de a preveni durerile de spate. Se recomanda exercitii fizice zilnice, mentinerea unei posturi adecvate in timpului somnului/activitatii de birou/condusului, ridicarea greutatilor in limitele varstei si sexului, evitarea ortostatismului (statul in picioare pentru un timp indelungat) si purtarea corecta a greutatilor (genti, ghiozdane, sacose). Totodata, o alimentatie echilibrata si sanatoasa contribuie eficient la mentinerea sanatatii organismului. 

De cele mai multe ori, tipurile de durere asociate inflamatiei, leziunii, contracturii musculare coexista si nu cedeaza la administrarea unei singure substante.Cea mai eficienta atitudine este administrarea unei combinatii de substante care combat durerea prin mai multe mecanisme, potentand astfel actiunea analgezica. Din fericire, acum exista un produs care poate face toate acestea.

Recomandat pentru o administrare locala, produsul ofera o combinatie unica si inovatoare de trei substante active prin care este potentata actiunea analgezica a acestuia, iar in acest mod senzatia de durere este atenuata rapid (10 – 15 minute de la administrare).

 Asocierea dintre piroxicam, clorhidrat de ciclobenzaprina si lidocaina actioneaza asupra durerii prin trei mecanisme diferite: antiinflamator, anestezic si analgezic.

Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor si analgezicelor, utilizat pe scara larga in afectiunile dureroase de natura musculara si articulara. Prin administrarea locala, prin masaj direct la locul dureros se evita efectele adverse care apar de obicei la administrarea orala de antiinflamatoare (dureri și iritatii gastrice).

Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminueaza transmiterea senzatiei de durere de la locul dureros catre creier si astfel scade perceptia durerii.

Clorhidratul de ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemanator anestezicelor locale.

O asemenea combinatie de substante permite utilizarea unei cantitati mai mici de produs pentru tratarea durerilor, iar prin forma farmaceutica de gel, absorbtia este mai rapida fara a mai fi nevoie de masaj la locul dureros.

Afla mai multe detalii aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
edgardo mortara jpg
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
vlad tepes krmz jpg
Crowne Plaza Drona2 5 jpg
Factura gaz - frig - caldura calorifere FOTO Shutterstock
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net