4 leacuri garantate contra virozelor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dureri de gât, nas înfundat, tuse şi febră - iată care sunt cele mai frecvente simptome ale virozelor, afecţiuni des întâlnite în sezonul rece. Citeşte în revista "Click! pentru femei" de vineri care sunt cele mai bune remedii oferite de natură!

Răceala trece cu sirop de hrean

Sursă bogată de vitamine şi de minerale, care stimulează imunitatea, hreanul este de mare ajutor dacă ai răcit. Rădăcina lui conţine sinigrină, o substanţă cu proprietăţi antibiotice şi antibacteriene, dar şi uleiuri eterice cu efect calmant. Ca să prepari siropul, dă printr-o răzătoare măruntă o rădăcină de hrean, aproximativ 250 g, apoi adaugă patru linguri cu miere polifloră, amestecă bine şi strecoară printr-un tifon. Pune resturile rămase la fiert în apă, cât să le acopere, presează-le bine după ce le-ai luat de pe foc şi combină-le cu siropul crud. Bea câte trei linguri pe zi, după mesele principale.

Sucul de varză, bun contra sinuzitei

Ai nasul înfundat, febră şi te doare foarte tare capul? Dacă aceste simptome s-au agravat în urma unei răceli, este posibil să ai o inflamaţie la nivelul sinusurilor, cavităţi craniene localizate în jurul ochilor, obrajilor şi a nasului, adică sinuzită. Întrucât au proprietăţi antiinflamatoare, foile de varză strivite, aplicate la rădăcina nasului şi pe frunte, reduc inflamaţia şi desfundă sinusurile. Le poţi fixa cu ajutorul unei fâşii de bumbac. De asemenea, pune în fiecare nară câte o jumătate de linguriţă cu suc proaspăt de varză albă, obţinut cu ajutorul storcătorului, de două ori pe zi.

Scapi de bronşită cu decoct de ceapă roşie

Când tusea nu-ţi dă pace, ai dureri musculare şi transpiri mult, poate să fie vorba de o bronşită. Ca să ameliorezi aceste simptome, fierbe 100 g ceapă roşie mărunţită în 250 ml de apă, lasă la răcit, apoi adaugă 50 g miere de albine şi bea câte o linguriţă din două în două ore, în timpul zilei. De asemenea, ia câte o linguriţă cu suc de ceapă roşie, de la plafar sau făcut acasă cu ajutorul storcătorului, de trei ori pe zi.

Gargară cu miere şi lămâie pentru angină

Durerea şi usturimea de la nivelul faringelui pot fi calmate dacă îţi faci gargară, cât mai caldă, de trei ori pe zi, cu un amestec preparat dintr-o linguriţă de miere şi sucul unei lămâi. Fierbe-le cu un vârf de cuţit de sare şi cu 250 ml de apă fiebinte. Gargara fluidifică secreţiile şi reduce inflamaţia gâtului. La fel de eficientă este şi supa fierbinte cu usturoi. Pisează doi usturoi şi pune-i într-o porţie de supă de pui sau de legume.

Mai citeşti în revista “Click! pentru femei” de vineri:Protecţie contra frigului  pentru piele şi păr;Tricotajele, mereu în vogă 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Răzvan și Irina Fodor jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net