Oboseala poate ascunde boli grave

Ultima actualizare:

    O parte din afecţiunile inimii pot avea ca simptom senzaţia de oboseală
O parte din afecţiunile inimii pot avea ca simptom senzaţia de oboseală

Te simţi obosit mai tot timpul şi cu greu te concentrezi la sarcinile de peste zi? Deşi de multe ori „vinovatul" principal este lipsa de odihnă, starea de epuizare continuă poate semnala şi unele probleme grave de sănătate. Revista „Click! pentru femei" îţi spune care sunt acestea.

Boli cardiace

O parte din afecţiunile inimii pot avea ca simptom senzaţia de oboseală. Dacă te simţi lipsit de puteri, deşi nu ai făcut un efort mare e posibil să suferi de cardiopatie ischemică, boală ce afectează arterele inimii. Când cantitatea de sânge care irigă muşchiul inimii nu este suficientă, apare starea de slăbiciune, de moleşeală. Indicat ar fi să-ţi faci un set de investigaţii cardiace pentru ca medicul să pună un diagnostic corect şi să-ţi prescrie tratamentul de care ai nevoie.

Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de vineri:5 alimente care ascund ridurile;Părintele Onu, preot pentru surdomuţi

simeon stalpnicul png

Anemie

Deşi nu este considerată o problemă gravă de sănătate, anemia se numără printre afecţiunile care se manifestă şi sub formă de oboseală. Senzaţia de frig, de ameţeală, dar şi cea de epuizare fizică şi psihică se resimt mai intens cu atât mai mult în timpul perioadei de menstruaţie. Lipsa de fier din organism, asociată cu slaba oxigenare a organelor duc treptat la apariţia stării de extenuare. Pentru a vedea dacă suferi de anemie, medicul de familie îţi poate recomanda o serie de analize de sânge. Alimentele bogate în fier şi suplimentele care conţin acest mineral te ajută să scapi rapid de anemie.

Afecţiuni tiroidiene

Cea mai întâlnită dintre problemele tiroidiene, hipotiroidismul este o altă problemă ce se poate „ascunde" în spatele stării de oboseală. În momentul în care glanda tiroidă nu reuşeşte să producă suficienţi hormoni tiroidieni, metabolismul devine mai lent, iar organismul resimte starea de slăbiciune prelungită. Statisticile recente de la nivel naţional arată că aproximativ 10% dintre femeile cu vârsta de peste 65 de ani suferă de hipotiroidism. Administrarea medicamentelor specifice şi alimentaţia adecvată ajută ca boala să fie ţinută uşor sub control.

Diabet

Apetitul crescut, scăderea în greutate şi starea de oboseală permanentă sunt doar câteva dintre „semnalele" diabetului. În cazul persoanelor care suferă de această afecţiune cantităţile de zahăr rămân în sânge şi nu sunt transformate de celule în energie. Mai mult, persoana urinează des şi pierde minerale din organism. Starea de oboseală accentuată şi de iritabilitate se resimt pe tot parcursul zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net