Reţete de îngrijire cu bicarbonat de sodiu

Ultima actualizare:

    Bicarbonatul de sodiu poate elimina celulele moarte de pe piele mai blând faţă de produse
Bicarbonatul de sodiu poate elimina celulele moarte de pe piele mai blând faţă de produse

Ieftin şi practic, bicarbonatul de sodiu este şi un aliat de frumuseţe şi îngrijire. Iată câteva reţete simple, dar de efect, pe care le poţi pregăti uşor acasă.

Deodorant natural

La fel ca şi talcul, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza mirosurile neplăcute, deoarece anihilează bacteriile responsabile de producerea lor. În acest scop, se aplică pudra de bicarbonat la subraţ sau pe picioare, atunci când pielea este puţin umedă. Se poate face şi o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat la o cană cu apă, iar amestecul se pune într-un pulverizator. Acest remediu poate fi folosit în loc de deodorant.

Gomaj blând pentru ten

Bicarbonatul de sodiu poate elimina celulele moarte de pe piele mai blând faţă de produsele cosmetice. Se face o pastă din bicarbonat cu apă, iar cu amestecul obţinut se masează faţa cu mişcări delicate. Gomajul cu bicarbonat este recomandat săptămânal.

Pentru simpla curăţare a tenului este suficient să facem o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat la un pahar cu apă. Se îmbibă o dischetă demachiantă în acest amestec, apoi se curăţă faţa.

Albitor pentru dinţi

Bicarbonatul de sodiu este format din cristale cu proprietăţi abrazive, de ajutor pentru eliminarea petelor de pe dinţi. Periajul cu bicarbonat este indicat mai ales persoanelor care fumează sau consumă des cafea.

De asemenea, bicarbonatul poate preveni apariţia cariilor, eliminând bacteriile care o cauzează. Înainte de a te spăla pe dinţi, presară puţin bicarbonat pe peria de dinţi şi curăţă-ţi delicat dantura. Trucul este recomandat o dată la zece zile; folosit mai des poate dăuna smalţului, din cauza acţiunii abrzive.

Şampon uscat

Din bicarbonatul de sodiu se poate prepara un şampon sec, ideal pentru părul gras. Se aplică pudra pe păr şi se lasă să acţioneze câteva minute, după care se piaptănă. Această mască nu se foloseşte mai mult de o dată pe săptămână, pentru că proprietăţile abrazile ale bicarbonatului pot ataca firul de păr.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
vin fiert jpg
road 6387241 1280 jpg
sunset 2604874 1280 jpg
FotoJet (10) jpg
lidl
bani de Craciun jpg
pnrr bloc jpg
Bărbat cu un telefon in mana FOTO Shutterstock