Studiu: Hrana fără carne are urmări grave asupra sănătăţii
Hrana fără carne creşte riscul formării cheagurilor de sânge, favorizând ateroscleroza. Acest stil de viaţă are urmări grave asupra sănătăţii deoarece grăbeşte apariţia infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale, averizează cercetătorii de la Universitatea Zhejiang din China.
Specialiştii chinezi au ajuns la această concluzie analizând studiile şi articolele apărute în ultimii 30 de ani pe tema biochimiei vegetarianismului. Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt mai expuse riscului îmbolnăvirilor de inimă şi accidentelor vasculare. În acelaşi timp, nutriţioniştii chinezi atrag atenţia că hrana vegetarienilor este lipsită de nutrienţi-cheie.
De aceea, specialiştii chinezi le recomandă vegetarienilor să-şi îmbunătăţească hrana cu surse de Omega-3 (somon, peşte gras, nuci), de vitamina B12 (ouă, lapte, fructe de mare) şi cu suplimente alimentare.