Bicarbonatul de sodiu, arma secretă împotriva cancerului

Ultima actualizare:

    Bicarbonatul de sodiu are virtuţi pe care puţini le cunosc (Foto: Shutterstock)
Bicarbonatul de sodiu are virtuţi pe care puţini le cunosc (Foto: Shutterstock)

Despre bicarbonatul de sodiu, o substanţă prezentă în orice cămară, se ştie că vine în ajutorul nostru când trebuie să igienizăm obiecte din gospodăria noastră. Mai puţin cunoscute sunt însă excepţionalele sale proprietăţi terapeutice.

Terapeuţii europeni apreciază că această sare alcalină, pe care o putem achiziţiona din comerţ sub formă de pudră albă, este lipsită de miros şi nu este toxică pentru sănătatea noastră şi pentru mediul înconjurător. Din vremuri îndepărtate, bicarbonatul de sodiu este folosit ca remediu pentru indigestii şi ca săpun exfoliat. În timp, specialiştii au descoperit că modesta sare alcalină are alte şi alte puteri vindecătoare.

1. Limonada cu bicarbonat, o alternativă la chimioterapie

După tratamentul cu chimioterapie, viaţa unor bolnavi de cancer s-a prelungit, dar nu toţi bolnavii de cancer au avut această şansă. Decenii la rând, medicii din marile centre universitare ale lumii au prezentat tratamentul cu chimioterapie ca fiind unica şansă de supravieţuire. Totuşi, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite au prezentat şi o cale alternativă de tratament în boala canceroasă. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti au vorbit despre efectele negative ale chimioterapiei, un tratament care poate să omoare nu numai celulele canceroase, ci poate să distrugă şi alte celule sănătoase, iar organe vitale, precum ficatul, inima sau plămânii pot fi afectate în mod iremediabil. Specialiştii renumitei clinici americane au demostrat că o metodă modernă în lupta cu boala secolului are în vedere înfometarea celulei canceroase.

Experimentul s-a efectuat pe un lot de 70.000 de subiecţi

Timp de trei ani, în America, s-a experimentat leacul miraculos, pe un lot de 70.000 de subiecţi. Bolnavilor care au făcut chimioterapie şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-au început acest tratament, li s-a administrat o limonadă. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupa s-a îmbunătăţit foarte mult, iar boala n-a mai recidivat. În cazul bolnavilor în fază avansată, boala n-a avansat şi n-au apărut metastaze. Mai mult, terapia aceasta este şi o metodă deosebită de prevenţie. Totodată, leacul care poate să ucidă celulele canceroase s-a dovedit de 10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia. Un ingredient din reţeta leacului miraculos este lămâia care are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că acest fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme ale maladiei secolilui. După numeroase probe de laborator, realizate începând din anii 1970, s-a constatat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu medicamentul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod frecvent, extrasul din lămâie asociat cu bicarbonat acţionează de 10.000 de ori mai bine, pentru că încetineşte creşterea celulelor canceroase, şi schimbă PH-ul corpului, susţin specialiştii. Ceea ce a uimit lumea medicală, este faptul că limonada aceasta distruge numai celulele maligne şi nu le atacă pe cele sănătoase.

Referindu-se la leacul salvator, o alternativă sănătoasă la chimioterapie, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă bolnavilor de cancer să consume acest preparat, alternativă la chimioterapie, care se prepară din două ingrediente la îndemâna bolnavilor de cancer: lămâia şi bicarbonatul de sodiu.

Cum se prepară, cum se administrează

Într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei lămâi (spălată foarte bine); după aceea, se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.

A doua zi dimineaţa, lichidul se filtrează. În acest macerat se stoarce sucul lămâii (pe care am decojit-o seara) şi se adaugă miere (după gust) şi o linguriţă de bicarbonat.

Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în acest fel.

De asemenea, specialiştii recomandă ca leacul miraculos să se administreze şi preventiv, pentru că acesta s-a dovedit că este un tonic pentru întregul organism.

În cazul arsurilor gastrice, bicarbonatul de sodiu şi-a câştigat renumele de leac cu proprietăţi antiacide. După o masă îmbelşugată, când stomacul protestează că este prea plin, leacul folosit de bunica (o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă la temperatura camerei) rezolvă problema.

Licoarea obţinută se bea cu înghiţituri mici. Pe parcursul zilei, persoana care se confruntă cu acest necaz, nu trebuie să bea mai mult de două pahare pe zi din acest remediu.

Bicarbonatul de sodiu are virtuţi pe care puţini le cunosc (Foto: Shutterstock)
Bicarbonatul de sodiu are virtuţi pe care puţini le cunosc (Foto: Shutterstock)

3. Benefic în diverse iritaţii ale pielii

O pastă preparată din bicarbonat de sodiu şi apă este un remediu dovedit într-o varietate de probleme ale pielii: înţepături de insecte, urticarie, furuncule, acnee sau micoza piciorului. Pasta se obţine din trei părţi de bicarbonat de sodiu şi o parte de apă şi se întinde cu ajutorul unui beţişor steril pe zona iritată. După 20 de minute, cu ajutorul unui tifon steril înmuiat în ceai de gălbenele se spală zona respectivă. De asemenea, în astfel de situaţii se poate tampona de trei-patru ori pe zi zona bolnavă cu o soluţie preparată dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu la un pahar de 200 ml de apă caldă.

4. Un deodorant excelent - ieftin şi la îndemână

Specialiştii apreciază că bicarbonatul este un deodorant ecologic, care poate să prevină mirosul transpiraţiei. După duş, pe pielea uscată, atât axilele, cât şi picioarele, se tamponează cu o soluţie preparată dintr-o linguriţă de bicarbonat la un pahar cu apă. De asemenea, în zilele caniculare, transpiraţia puternică a picioarelor care răspândeşte un miros foarte neplăcut, poate fi combătută cu ajutorul unei băi la picioare cu apă caldă în care dizolvăm două linguriţe de bicarbonat la patru litri de apă. După 20 de minute, picioarele se şterg cu un prosop de bumbac.

5. Albeşte dinţii

Când este folosit în acest scop, se presară pe periuţa de dinţi un strat subţire de bicarbonat şi se freacă uşor dinţii pătaţi. Totuşi, albirea dinţilor cu bicarbonat de sodiu se poate efectua de două-trei ori pe lună. Folosit în exces, bicarbonatul poate să afecteze smalţul dinţilor.

6. Remediu pentru picioarele umflate

Dacă vi se umflă picioarele, datorită circulaţiei venoase deficitare sau a căldurii, adăugaţi într-un litru de apă două linguriţe de bicarbonat şi o linguriţă de sare. Această baie poate fi repetată timp de o săptămână şi problema se atenuează în mod vizibil.

7. Linişteşte durerile de gât

Dacă vă sâcâie o durere de gât, o gargară este de mare ajutor. Într-un pahar cu apă sau cu ceai de gălbenele, dizolvaţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi faceţi gargară de patru-cinci ori pe zi. Clătind gura cu această soluţie, bacteriile sunt îndepărtate din gură şi durerea se îmblânzeşte.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net