Oul, alimentul complet

simeon stalpnicul png

Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul, joacă un rol extrem de important în orice dietă. Există multe motive pentru care ar trebui să-l consumi, pe care le poţi afla din revista „Click! pentru femei“!

  • Creşte colesterolul bun 

Ani la rândul s-a crezut că oul ar trebui consumat mai rar pe motiv că ar creşte colesterolul. Lucru adevărat, însă cu menţiunea că sporeşte creşterea colesterolului bun (HDL). Acesta e un compus lipidic esenţial pentru menţinerea structurii membranei celulare şi pentru producerea acizilor biliari necesari sistemului digestiv. Un ou conţine 210 mg de colesterol, în condiţiile în care limita zilnică admisă e de 300 mg de colesterol. Dacă vrei să consumi doar proteinele, foloseşte albuşul.

  • Face masa musculară

Sportivii profesionişti folosesc adesea în dietă albuşurile proaspete de ou, în formă crudă, pentru a-şi reface sau pentru a-şi creşte masa musculară. Asta, pentru că albuşul oferă 3 aminoacizi importanţi: leucina, acidul glutamic şi acidul aspartic. Aceştia ajută la sinteza proteinelor care cresc volumul muşchilor şi la combaterea atrofierii musculare. Deoarece ouăle consumate în stare crudă pot conţine Salmonella, trebuie procurate dintr-o sursă sigură.

  • E sursă de aminoacizi esenţiali

Albuşul reprezintă o sursă completă de proteine, la îndemâna oricui şi de cea mai bună calitate. Oferă 9 aminoacizi esenţiali. Potrivit nutriţioniştilor, proteina din ou este mai bună calitativ decât cea din carne sau din peşte, deoarece este asimilată în totalitate de organismul uman. Un ou conţine 6 grame de proteine.

  • Te ajută să slăbeşti

Având un indice de saţietate mai ridicat cu 50 la sută decât cerealele, ouăle te pot ajuta să slăbeşti. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Rochester de obezitate din Statele Unite ale Americii, dacă vei consuma un ou la micul dejun vei reduce aportul zilnic de calorii, ceea ce înseamnă că vei putea scăpa mai repede de kilogramele nedorite. 

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
image png
meteo  frig foto pixabay
gaz pixabay com jpg
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg
image png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
cub arsinel fii png
1 cum sa te pregatesti de toamna jpg jpeg