Pantofii nepotriviţi te pot îmbolnăvi

Ultima actualizare:

Tocurile înalte dau dureri de spate

Dacă adori tocurile de zece-doisprezece centimetri şi le porţi zilnic, te sfătuim să renunţi cât mai repede la ele. Pentru că provoacă dureri de spate, de genunchi şi chiar dureri de călcâie. Totodată, dacă porţi tocuri înalte, te poţi accidenta foarte uşor, din cauza mersului instabil. Pentru a preveni apariţia unei astfel de probleme de sănătate, este bine să urmezi sfatul medicilor şi să porţi tocul ideal. Acesta are între 3,5 şi 5 centimetri.

Sandalele cu taplă groasă îmbolnăvesc genunchii

Ei bine, deşi sandalele cu talpă groasă par foarte comode şi sănătoase pentru picior, nu este deloc aşa. Specialiştii spun că îţi distorsionează mersul. De aici pot apărea dureri de spate şi dureri ale genunchilor, care mai târziu se pot transforma în boli mai grave. Totodată, mai poţi avea probleme la şolduri şi articulaţii. Ca să fii ferită de orice risc, este indicat să nu porţi două-trei zile la rând sandale de tip platformă.

Pantofii prea mici încleştează degetele

Ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să cumperi o pereche de pantofi sau de cizme cu un număr mai mic, „pentru că îţi fac piciorul finuţ". Mare greşeală ai făcut. Medicii spun că încălţămintea prea strâmtă provoacă bătături şi încleştarea degetelor. Te poţi alege cu unghii încarnate şi chiar cu răni la picior. De aceea, cumpără pantofi pe mărimea ta şi, dacă se poate, laţi la vârf. Ideal este, atunci când porţi încălţăminte închisă, să îţi poţi mişca degetele.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net