Păr strălucitor? Îl poţi avea!

Ultima actualizare:

    Feonul nu este bine să fie folosit imediat după spălare, pentru că deshidratează firul de păr
Feonul nu este bine să fie folosit imediat după spălare, pentru că deshidratează firul de păr

Supus unor „agresori" precum vopsirea frecventă şi folosirea produselor de coafare, părul îşi poate pierde din strălucire. Cu câteva trucuri de îngrijire, îi poţi da podoabei capilare un plus de luminozitate.

Un păr lipsit de strălucire poate avea mai multe cauze, printre acestea numărându-se o alimentaţie dezechilibrată, agresiunile mecanice (periaj prea puternic), stresul, poluanţii din atmosferă şi apa calcaroasă. Iată câteva sfaturi pentru ca părul tău să radieze!

Aplică ulei înainte de spălare

Dacă obişnuieşti să îţi speli părul foarte des, şamponul îi poate fura din strălucire. De aceea, cu 10 minute înainte de şamponare, aplică un ulei vegetal (de măsline, de migdale dulci, cocos), care are rolul de a crea o barieră protectoare contra substanţelor acide şi astringente din şampon.

Clăteşte-l cu puţin oţet

Strălucirea părului depinde, într-o oarecare măsură, şi de modul în care este clătit. De pildă, dacă în păr rămân urme de şampon sau de balsam, poţi să-ţi iei adio de la luciu! Pentru a preveni acest lucru, adaugă o ceşcuţă cu oţet (sau cu suc de lămâie) în apa de clătit.Un alt secret al părului stălucitor este clătirea cu apă rece (cea fierbinte poate distruge uleiurile naturale ale scalpului).

Aşa îl usuci corect!

Ideal este ca părul să fie uscat natural, cu un prosop de bumbac, prin tamponare (prin frecare, se poate rupe uşor). Părul poate fi deteriorat prin folosirea frecventă a uscătorului, precum şi prin perierea agresivă când încă este umed (în această etapă, este indicat un pieptene cu dinţii rari sau o perie de lemn).

Află mai multe trucuri pe clicksanatate.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net