Pătlagina tratează bronșita și vindecă rănile superficiale

Ultima actualizare:

    Ceaiul sau siropul de pătlagină ameliorează tusea convulsivă, astmul bronşic, afecţiunile vezicii urinare, senzaţia de a urina des.www.clicksanatate.ro
Ceaiul sau siropul de pătlagină ameliorează tusea convulsivă, astmul bronşic, afecţiunile vezicii urinare, senzaţia de a urina des.www.clicksanatate.ro

Această minunată plantă care crește la marginea drumurilor, în grădini și curti se culege în special în lunile mai și iunie, dar se poate utiliza din primăvara timpurie până toamna târziu. Despre acestă plantă se știe că elimină efectele diverselor otrăvi și scade febra.

Împreună cu mușețelul, pătlagina este una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale. Conține o serie de substanțe active, amare, mucilagii și în special vitamina K. Este recunoscută pentru capacitățile ei de a opri hemoragiile. Deoarece conține și tanini, are proprietăți cicatrizante, mai ales în cazul de ulcer stomacal.

Oprește tusea și tratează bolile respiratorii

Este un tratament de neînlocuit pentru bolile respiratorii la copii și bătrâni. Pentru a beneficia de aceaste proprietăți, este suficient să prepari un ceai dintr-o linguriță de frunze de pătlagină, tăiate mărunt și opărite cu o cană de apa clocotită. Băut de 3 ori pe zi, acest ceai poate vindeca bronșita asmatiformă.

Dacă ai de a face cu un caz de guturai, frunzele de patlagină sunt un calmant extraordinar. Este de ajutor și femeilor însărcinate acest ceai.

Indiferent că optezi pentru ceaiul sau siropul din această plantă, trebuie să știi că ameliorează și vindecă nenumărate afecțiuni printre care și tusea convulsivă, astmul bronșic, afecțiunile vezicii urinare, senzația de a urina des.

Pătlagina este recomandată a fi folosită și în probleme ale aparatului digestiv, balonări, diareea, ulcel intestinal.

În cazul ulcerului stomacal, se pot vedea rezultate bune dacă timp de 4 săptămâni bei infuzie de pătlagină preparată dintr-o lingură de frunze la o cană clocotită de apă și o bei din două în două ore.

Ajută la vindecarea rănilor

Beneficiile acestei plante sunt deosebite și în aplicațiile externe. Frunzele sau terciul obținut din frunzele de patlagină fragedă sunt benefice pentru vindecarea rănilor provocate de tăieri, striviri sau cgiar arsuri. Astfel că frunzele se aplică pe zonele afectate de eczeme, pe inflamații după vaccinere, ințepături de insecte. În câteva ore inflamația va dispărea ca prin minune.

Află pe clicksanatate.ro sub ce formă să aplici leacurile cu pătlagină, în funcție de afecțiune!

Tot ce trebuie să știi despre stafilococul auriu

De ce este vitală vitamina B12 pentru organism?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
Starship shutterstock jpg
centrala jpeg
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net