Plantele decorative care te scapă de boli

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Îți înfrumusețează și îți parfumează grădina, dar mai au o calitate de necontestat: aceea de a fi excelente leacuri natural pentru diverse afecțiuni. Vorbim despre multe dintre florile din grădină.

Trandafirul, remediu contra amigdalitei

Infuzia obținută din petale de trandafir are rol dezinfectant, de aceea este bines ă faci gargara cu aceasta, dacă suferi de dureri în gât. Faci gargară de 3-4 ori pe zi, până când te însănătoșești. Dacă suferi de anxietate, insomnie și de migrene, apelează tot la petalele de trandafir. Pune-le într-un vas cu apă, pe care îl lași în camera în care te odihnești. La fel de eficient este și uleiul esențial de trandafir.

Lavanda, împotriva indigestiei

O floare pe cât de frumoasă, pe atât de folositoare pentru sănătatea ta, căci te scapă de insomnie, ameliorează durerile de cap şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Totodată, ceaiul de lavandă reduce stările de anxietate, dar este şi de ajutor dacă suferi de indigestie. Lavanda preferă locurile luminoase din grădină şi se adaptează uşor mai ales în zonele de deal şi în cele montane. Creşte în tufe şi preferă un sol umed.

Bujorul luptă cu crampele menstruale

Femeile care suferă de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingură de flori uscate, torni 250 de ml de apă fierbinte și lași la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient și pentru persoanele care suferă de infecții ale căilor respiratorii.

Totodată, un medicament obţinut din flori de bujor, din lemn dulce, curmal şi din gura lupului ar putea fi utilizat pentru e reduce efectele chimioterapiei, la pacienţii bolnavi de cancer. Cercetătorii de la Yale University School of Medicine din Statele Unite ale Americii au descoperit că extractul atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, precum greaţa, diareea sau crampele.

Citește continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

image
image
image
image
image
image
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA