Porumbul, bun pentru memorie
Porumbul conţine hidrocarburi cu amidon, albumine, un număr impresionant de vitamine (complexul B, în special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu şi zinc. Iată la ce te ajută:
- prin vitamina E pe care o conţine, este un puternic antioxidant şi protejează împotriva artritei, având totodată şi proprietăţi anti-îmbătrânire; - fibrele porumbului previn constipaţia şi cancerul colorectal; - Beta-criptoxantina din porumb previne cancerul pulmonar; - porumbul ajută la scăderea colesterolului total, îmbunătăeşte memoria şi funcţiile cognitive; - porumbul este un bun diuretic şi, consumat regulat, poate preveni retenţia de apă în organism; - porumbul acţionează foarte bine în: litiaza renală, cistita cronică, ateroscleroza, nevroza, obezitate, gastrită, ulcer şi chiar tulburări sexuale. - antioxidanţii conţinuţi de porumb au un rol foarte important în protejarea vederii, încetinind procesul de degradare al acesteia care intervine odată cu vârsta. - boabele fierte de porumb protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos?
Mai multe reţete fabuloase şi detalii despre alimente care îţi asigură o nutriţie sănătoasă şi te ajută să slăbeşti în cartea „Diete personalizate" scrisă de dr. Vera Daghie. Volumul va fi lansat pe 29 mai la Târgul de Carte de la Romexpo, ora 17.00. Invitată specială a evenimentului de lansare: vedeta de televiziune Gabriela Cristea.