Porumbul dulce ajută digestia

Ultima actualizare:

    Ai o mulţime de motive pentru care să consumi cât mai des acest aliment miraculos
Ai o mulţime de motive pentru care să consumi cât mai des acest aliment miraculos

Consumă cât mai mult porumb fiert sau copt în această perioadă, cât mai este sezonul lui. Delicioasele boabe moi şi dulci sunt pline de vitamine, minerale, fibre şi grăsimi bune, care previn şi tratează o mulţime de probleme de sănătate.

Delicioasele boabe moi şi dulci sunt pline de vitamine, minerale, fibre şi grăsimi bune, care previn şi tratează o mulţime de probleme de sănătate.

Ce conţine

O cană de boabe de porumb dulce conţine 130 de calorii, 4,2 g fibre (17% din doza zilnică recomandată), proteine, carbohidraţi, grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6, magneziu, potasiu, fosfor, caroten, acid folic, vitaminele C, E, B, K şi multe altele.

Proprietăţi terapeutice

Atunci când este tânăr, lăptos, porumbul are efect calmant pentru stomac şi antiinflamator pentru tubul digestiv. Este un real pansament în caz de gastrită hipoacidă, indigestii, diaree, fermentaţii gastrointestinale. Apoi, datorită cantităţii mari de fibre conţinute, asigură un tranzit intestinal normal şi ajută la eliminarea completă a rezidurilor din colon. E bun şi în diete! Porumbul dulce nu permite depunerea grăsimii şi previne retenţia apei în organism. Pe măsură ce se maturizează şi bobul se întăreşte, acumulează o cantitate mai mare de amidon şi carbohidraţi simpli.  

În ce afecţiuni este recomandat

Pe lângă problemele digestive, acest aliment reduce riscul infarctului miocardic şi protejează vasele de sânge. Carotenul din compoziţie te fereşte de bolile oftalmologice care apar odată cu vârsta, iar antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură şi apariţia mai multor tipuri de cancer. Are un indice glicemic scăzut, îţi dă energie şi hrăneşte organismul cu substanţe benefice.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net