Produsul ieftin care te scapă de riduri. Chiar și la 50 de ani vei arăta ca în tinerețe

Renumit pentru efectul de accelerare a creşterii părului, uleiul de ricin poate fi folosit şi pentru estomparea ridurilor. Totodată, acesta are şi proprietăţi emoliente, îmbunătăţind textura şi aspectul pielii.

image

În primul rând, uleiul de ricin hidratează în profunzime, astfel că îţi poţi menţine pielea fermă şi catifelată. În plus, are şi proprietăţi emoliente şi stimulează producţia de colagen, care este redusă treptat începând cu vârsta de 20 de ani.

Colagenul este responsabil cu menţinerea elasticităţii pielii, fiind esenţial pentru a întârzia apariţia semnelor îmbătrânirii, pe chip.

Cum îl foloseşti

Se recomandă utilizarea uleiului de ricin în amestec cu un alt ulei, precum cel de măsline, cel din sâmburi de strugure sau cel de argan.

Raportul trebuie să fie de 1:1, adică să foloseşti cantităţi egale din cele două uleiuri. Pe porţiuni reduse de piele, uleiul de ricin poate fi folosit şi singur, nu în amestec cu altul.

Ridurile din jurul ochilor

Dacă ai probleme cu ridurile de tip laba-gâştii, poţi să foloseşti acest ulei pentru a le estompa, dar şi pentru a împiedica adâncirea acestora.

Masează zonele din jurul ochilor, cu un deget, pe care ai pus în prealabil o picătură de ulei de ricin.

Lasă uleiul să intre în piele şi să acţioneze în jur de 20 de minute. La final, îndepărtează uleiul rămas la suprafaţa pielii prin clătire cu apă şi gel de curăţare sau cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în apă micelară.

Aplică apoi, ca de obicei, cremă pentu conturul ochilor. Pentru rezultate vizibile şi de durată, se recomandă repetarea acestei operaţiuni în fiecare dimineaţă şi seară.

Ridurile din jurul gurii

Aplică 1-2 picături de ulei de ricin pe buricele a două degete, apoi masează-ţi pielea din jurul buzelor. Pielea trebuie să fie curăţată în prealabil, astfel încât uleiul să penetreze cu usurinţă zona din jurul cavităţii bucale.

image

Aşteapă apoi ca pielea să absoarbă uleiul, în jur de 20 de minute.  În acest timp, nu mânca şi nu consuma lichide. La final, curaţă pielea cu un produs de demachiere şi aplică o cremă antirid. Repetă această operaţiune în fiecare seară.

Ridurile de pe frunte

Amestecă o parte de ulei de ricin cu o parte de ulei de măsline sau alt ulei vegetal. Aplică pe fruntea curăţată în prealabil şi lasă-l să acţioneze peste noapte.

Dimineaţa curăţă tenul cu loţiune micelară şi aplică o cremă de zi antirid sau anti-aging, împotriva îmbătrânirii.

Ridurile de pe gât

Prepară un amestec ­antirid din cantităţi egale de ulei de cocos şi ulei de ricin. Masează-ţi gâtul sau coboară şi către zona decolteului, cu amestecul de ulei obţinut şi lasă-l să acţioneze în jur de 30 de minute.

Îndepărtează-l apoi şi hidratează-ţi pielea cu o cremă de zi. Pentru rezultate vizibile, este necesar să foloseşti această metodă de cel puţin 3-4 ori pe săptămână, conform doc.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fructul zeilor la dăbuleni jpg
Nave ucrainene în portul Odesa FOTO Profimedia
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
problema pe care o rezolvă doar geniile jpg
istanbul unsplash1 jpeg
Manastirea Negru  Voda 7 of 11 jpg
pod braila jpg
2 miscare 1 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net