Recunoaște ciroza hepatică de la primele semne!


    Pierderea în greutate fără motiv și fără dietă poate semnala o afecţiune hepatică.www.clicksanatate.ro
Pierderea în greutate fără motiv și fără dietă poate semnala o afecţiune hepatică.www.clicksanatate.ro

Ficatul este cel mai mare organ intern. Cântărește aproximativ 2 kilograme, fiind numit și motorul principal al organismului datorită rolului extrem de important pe care îl are.

Din păcate, ciroza este o afecțiune dură în care ficatul se deteriorează încet, lent, adesea asimptomatic până într-un anumit stadiu și nu mai poate funcționa normal datorită unor leziuni continue pe termen lung. De cele mai multe ori simptomele afectării ficatului se pot observa prea târziu.

Care sunt funcțiile ficatului

Organ complex ajută la preluarea, depozitarea și procesare tuturor nutrimenților din alimentația ta. Crează proteine noi, ajută la crearea de factori de coagulare și la menținerea imunității. Mai mult de atât este responsabil cu crearea bilei care ajută organismul să absoarbă și să alimine colesterolul rău și grăsimile din organismul tău. Atunci când te afli sub tratament medicamentos se ocupă cu protejarea organismului de efectele lor nocive.

O viață sănătoasă și longevivă are nevoie de un ficat sănătos care se menține cu un stil de viață echilibrat.

Care sunt afecțiunile ficatului

Printre afecțiunile sale ciroza este cea mai grea de înfruntat. Aceasta are mai multe cauze ce contribuie la instalarea ei. Printre cele mai des întâlnite se află hepatita C și B cronică, consumul excesiv de alcool, boala ficatului gras noon-alcoolic cunoscută și sub denumirea de steatopetatită non-alcoolică.

Există cazuri în care bolile ficatului se moștenesc, sau se contactează infecții virale rare care afectează ficatul și produc dezechilibra grave în organism.

Simptomele incipiente ale cirozei

Chiar dacă eset greu să observi momentul în care ficatul începe să fie afectat de diverși factori nocivi atât înterni cât și externi, pe măsură ce boala avansează este mai mult decât posibil să te confrunți cu simptome precum oboseala accentuară, pierderea în greutate fără să ții diete sau să faci sport excesiv, mâncărimi la nivelul pielii, scăderea apetitului sau senzația de balonare excesivă a abdomenului deși nu ai mâncat și nu ai băut nimic care să favorizeze acest fenomen.

Află pe clicksanatate.ro cum se pune diagnosticul de ciroză hepatică!

Aceste alimente îți distrug lent ficatul!

Cea mai bună modalitate de detoxificare

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
couple 7353748 1920 jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
madalina manole facebook jpg
horoscop jpg
sex jpg
323134720 3051397911822651 82400353157142897 n jpg
Imunitate America Express Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
image
image
madalina manole facebook jpg
couple 7353748 1920 jpg
calendar ortodox 2021 1 februarie sfantul mucenic trifon png
biblioteca3 jpg
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg