Remedii din legume împotriva TUSEI

Ultima actualizare:

    Mai citeşte azi în revista  “Click! pentru femei”: Sfântul Antonie cel Mare, apărătorul celor suferinzi.Arborele care aduce bani în casă. Austria, o destinaţie accesibilă
Mai citeşte azi în revista “Click! pentru femei”: Sfântul Antonie cel Mare, apărătorul celor suferinzi.Arborele care aduce bani în casă. Austria, o destinaţie accesibilă

Răcelile, pneumoniile şi virozele din sezonul rece sunt câteva dintre cauzele tusei. Ca să scapi de acest simptom neplăcut, apelează la ajutoare din natură. Revista „Click! pentru femei" îţi arată cum să procedezi.

Hreanul, un  bun expectorant

Hreanul are proprietăţi de vindecare a tusei datorită conţinutului bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile dar şi pentru că este un puternic antibiotic natural şi un expectorant bun.

În schimb, ceapa şi mierea au rol calmant. Ceapa este bogată în vitamina C, recunoscută pentru lupta împotriva răcelilor şi a gripei.

Cum se obţine: Cea mai bună reţetă vine tocmai din Rusia, ţară recunoscută drept un pol al frigului şi este format dintr-o lingură de hrean ras, din cinci linguriţe de miere şi două linguri de ceapă rasă.

Amesteci bine toate ingredientele, după care torni 500 de ml de apă fierbinte şi apoi laşi să dea în clocot de câteva ori. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l bei de patru ori pe zi, câte două linguriţe de fiecare dată.

Suc de ridiche, calmant ideal

Când tusea şi răguşeala nu-ţi dau pace, apelează la un leac cu miere şi ridiche neagră. Acest remediu are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator.

Ridichea neagră conţine vitaminele A, B şi C, eficiente în lupta cu răcelile şi gripa, dar şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit.

Cum se obţine: Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până la macerat.

Usturoiul, antibiotic natural

Tusea rezultată în urma răcelilor, a amigdalitei şi a pneumoniilor poate fi vindecată şi cu ajutorul usturoiului. Acesta are proprietăţile unui antibiotic, conţinând allicină. Totodată, e şi un puternic antibacterian. Oregano şi cimbrişorul au acţiune expectorantă.

Cum se obţine: Fierbi patru-cinci căţei de usturoi în 300 de ml de apă, în combinaţie cu o linguriţă de oregano şi una de cimbrişor tocat. După ce au dat în clocot, iei de pe foc, adaugi o lingură de miere şi amesteci bine. După ce s-a răcit, iei câte două-trei înghiţituri, după fiecare repriză de tuse.

Leac de pe vremea bunicii

Scaiul vânăt e unul dintre cele mai bune leacuri împotriva tusei. Ajută la eliminarea secreţiilor de pe căile expectorante şi e şi un bun calmant.

Nu trebuie decât să faci o infuzie, pe care o bei pe tot parcursul zilei. Cum se obţine: Iei o linguriţă de flori mărunţite, peste care torni o cană cu apă clocotită. Bei câte un sfert din conţinutul cănii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
 Sambuca di Sicilia FOTO Shutterstock
corvinul jpeg
bancomat jpeg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net