Remedii naturiste cu muguri de brad

Mugurii de brad sunt fragezi şi, dacă îi zdrobeşti, au un gust acrişor şi răspândesc o aromă extraordinară. Siropul sau tinctura sunt utile pentru o gamă largă de afecţiuni! Iată ce boli poţi trata şi cum poţi obţine un astfel de remediu natural.

Tusea, bronşita cronică

Se iau zilnic 6-10 linguriţe de sirop de brad preparat la rece în miere. Are efecte dezinfectante, calmante şi ajută la regenerarea ţesuturilor lezate de infecţii. Suplimentar, se face gargară cu două linguriţe de tinctură de muguri de brad diluate într-un sfert de pahar de apă.

Migrenă

Se consumă 4-5 muguri de brad proaspeţi, mestecându-i îndelung. În lipsa acestor muguri în stare proaspătă, se poate bea puţin sirop în miere diluat cu apă de izvor. Se face concomitent un masaj uşor pe tâmple şi pe frunte, cu tinctura de muguri de brad.  

Anemia

Se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau cu un sfert de oră înainte de fiecare masă câte 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad obţinut în miere. Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează şi reglează metabolismul, având efecte regenerante miraculoase. Tratamentul este recomandat în mod special copiilor, care sunt foarte receptivi la preparatele obţinute din ţesuturile vegetale tinere.

Lipsa poftei de mâncare

Înainte de fiecare masă, se bea o jumătate de pahar de sirop de brad cu miere, diluat cu apă. Luat cu 10-15 minute înainte de masă, acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.

Gastroenterită

Se înmoaie o bucăţică de pâine într-o linguriţă de tinctură de muguri de brad şi se înghite pe stomacul gol. Se iau 4 doze zilnic, tratamentul durând minimum 12 zile. Tinctura de muguri de brad preparată după metoda de mai sus are efecte antiinflamatoare, antiinfecţioase şi cicatrizante, conform www.alegesanatos.ro.

Cum prepari siropul de brad

Se spală foarte bine 1 kg de muguri. Se adaugă 2,5 litri de apă rece şi se pune la fiert 20-25 minute. Se răceşte şi apoi se strecoară şi se presează bine pentru a stoarce tot lichidul. Lichidul obţinut se lasă câteva ore la decantat,  apoi se strecoară din nou. După decantare, lichidul se amestecă cu zahăr în proporţie de 1 la 1 (la 1 litru de lichid se pune 1 kilogram de zahăr). Se pune din nou la fiert până când scade şi începe să aibă consistenţa specifică unui sirop. Se toarnă  în sticle de culoare închisă, însă nu se umple recipientul. Trebuie adăugat un deget, două, de alcool (vodcă sau rom). Se sigilează bine sticlele şi se lasă până a doua zi.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
cub catalin botezatu png
shutterstock 450568075 jpg
masina culita jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
7538113 jpg
Oraș plutitor Foto AT Design Office via The sun webp
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg