Reţete de leac cu morcovi

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Cruzi sau gătiţi, sub formă de suc sau de piure, morcovii nu pot să lipsească din nicio farfurie. În plus, pot reduce simptomele neplăcute ale anumitor boli. Află din numărul de februarie al revistei Click! Sănătate.

Morcovul e un adevărat medicament natural, graţie concentraţiei ridicate de vitamine şi săruri minerale (potasiu, calciu şi magneziu). E bogat în vitamina C şi mai ales în provitamina A – numită şi betacaroten -  care face minuni pentru piele şi ochi. Mai conţine vitamine din grupul B, cu rol calmant şi protector, şi vitamina E, cu acţiune antioxidantă. Toate părţile legumei  (rădăcina, frunzele, florile, seminţele) pot fi folosite în diversele tratamente naturiste.  

Remediu pentru gastrităAmestecă o cană de suc de morcovi cu 1 pahar de suc de spanac şi bea o dată pe zi, ori de câte ori suferi de colite sau de constipaţie. Un tratament cu acest suc reglează microflora intestinală şi ajută şi în tratamentul gastritei.Stimulant pentru secreţia bileiTot sucul de morcov ajută în refacerea ficatului după hapatită şi stimulează secreţia biliară.Leac contra anemieiDacă ai anemie feriprivă (prin lipsă de fier), încearcă următorul remediu. Amestecă 100 ml suc proaspăt de morcovi cu 200 ml apă minerală şi miere, până obţii un sirop. Ia câte o lingură pe zi, timp de 2 săptămâni.Hidratant pentru pielea uscatăUleiul esenţial de morcov, amestecat cu ulei de argan, hidratează pielea uscată sau lipsită de strălucire. Asociat cu uleiul esenţial de geranium (muşcată), uleiul de morcov ajută la eliminarea petelor brune provocate de expunerea excesivă la soare (fotoîmbătrânire).Întăritor pentru imunitateSucul de morcov este excelent în curele de remineralizare şi pentru creşterea imunităţii. Consumă o cană de suc proaspăt de morcovi pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 10 zile.Combat paraziţii intestinaliBea un pahar de suc proaspăt de morcovi pe zi, 3 săptămâni, dacă ai probleme cu viermii intestinali. Poţi să amesteci sucul cu felii de lămâie, în acelaşi scop.Truc pentru retenţia urinarăMănâncă salată de frunze de morcov, preparată astfel: spală frunzele proaspete, mărunţeşte-le fin, amestecă cu pătrunjel tocat şi zeamă de lămâie. Poţi adăuga roşii. Consumul salatei stimulează eliminarea urinei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net