S-a constatat că paracetamolul diminuează teama de moarte


    În mod surprinzător, paracetamolul combate teama de moarteFoto: pixabay
În mod surprinzător, paracetamolul combate teama de moarteFoto: pixabay

Popularul paracetamol, medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume, este administrat pentru combaterea durerii și a febrei. În același timp, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze proprietățile ” modestului” medicament cu efecte analgezice (reducerea durerii) și antipiretice (scăderea febrei) și au descoperit că acest medicament preferat de mii de persoane mai are și alte calități terapeutice.

Paracetamolul diminuează teama de moarte !

Dintre calitățile  terapeutice surprinzătoare ale Paracetamolului s-a constatat că acesta  diminuează teama de moarte. De exemplu, cercetătorii de la University of British Columbia  au constatat cu uimire că Paracetamolul diminuează ”angoasa emoțională” și teama de moarte. Totodată, referindu-se la efectul analgezic ( reducerea durerii), studiile efectuate de cercetătorii elvețieni, la care au participat un număr de 58.556 de pacienți, au  evidențiat că Paracetamolul, folosit și în doza maximă recomandată de medic, rareori alină durerile provocate de osteoartrită ( boală cronică degenerativă a articulațiilor periferice, una dintre cele mai frecvente  boli ale articulațiilor periferice).

Diclofenacul, benefic pentru osteoartrită

 În schimb, cercetătorii au constatat că  anumite medicamente anti-inflamatoarea nesteroidiene (AINS- o clasă de medicamente care au efecte analgezice și antipiretice ), de exemplu diclofenacul sau etoricoxibul, au fost eficiente în peste 95% dintre cazurile de osteoartrită.       

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub ioana nastase png
cub Kirstie Alley
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
profimedia 0742415693 jpg
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg