S-a constatat că paracetamolul diminuează teama de moarte

image
În mod surprinzător, paracetamolul combate teama de moarteFoto: pixabay

Popularul paracetamol, medicament folosit pe scară largă de mii de pacienți în lume, este administrat pentru combaterea durerii și a febrei. În același timp, cercetătorii din numeroase țări au continuat să studieze proprietățile ” modestului” medicament cu efecte analgezice (reducerea durerii) și antipiretice (scăderea febrei) și au descoperit că acest medicament preferat de mii de persoane mai are și alte calități terapeutice.

Paracetamolul diminuează teama de moarte !

Dintre calitățile  terapeutice surprinzătoare ale Paracetamolului s-a constatat că acesta  diminuează teama de moarte. De exemplu, cercetătorii de la University of British Columbia  au constatat cu uimire că Paracetamolul diminuează ”angoasa emoțională” și teama de moarte. Totodată, referindu-se la efectul analgezic ( reducerea durerii), studiile efectuate de cercetătorii elvețieni, la care au participat un număr de 58.556 de pacienți, au  evidențiat că Paracetamolul, folosit și în doza maximă recomandată de medic, rareori alină durerile provocate de osteoartrită ( boală cronică degenerativă a articulațiilor periferice, una dintre cele mai frecvente  boli ale articulațiilor periferice).

Diclofenacul, benefic pentru osteoartrită

 În schimb, cercetătorii au constatat că  anumite medicamente anti-inflamatoarea nesteroidiene (AINS- o clasă de medicamente care au efecte analgezice și antipiretice ), de exemplu diclofenacul sau etoricoxibul, au fost eficiente în peste 95% dintre cazurile de osteoartrită.       

Ioana Petric jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta
BeFunky collage (12) jpg
militar pedofil jpeg
cub loredana groza png
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
cub xonia png
SUA iau în considerare mai multe scenarii privind escaladarea războiului FOTO SHUTTERSTOCK
Accident FOTO ISU Arad jpeg
image
image
image
image
image png
rabla 0 jpeg
elon musk foto profimedia
militar pedofil jpeg
1 priscilla chan si mark zuckerberg jpg jpeg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png