Sângerările gingivale nu indică neapărat o gingivită

Ultima actualizare:

    În timpul sarcinii, la menstruaţie şi pubertate sunt frecvente sângerările gingivale în timpul periajului.www.clicksanatate.ro
În timpul sarcinii, la menstruaţie şi pubertate sunt frecvente sângerările gingivale în timpul periajului.www.clicksanatate.ro

Gingiile sensibile ajung să sângereze din cauza unor afecțiuni ca gingivita sau parodontita, dar și în urma unui periaj agresiv și a altor factori care țin de dietă sau de fluctuațiile hormonale.

Periază-ți dantura cu blândețe!

Dacă dimineața timpul nu-ți permite să te ocupi mai mult de periaj, seara ai vreme să acorzi o mai mare atenție igienei dentare. Fără grabă, cu mișcări lente, periază pentru a îndepărta placa bacteriană. Nu uita că este nevoie de doar o zi pentru ca bacteriile să inflameze o gingie și s-o facă să sângereze dacă ai ales un periaj rapid!

Tulburările hormonale, printre cauzele sângerărilor

În timpul unei sarcini, la menstruație și la pubertate, când au loc dereglări hormonale, este posibil să apară și sângerări gingivale, ca urmare a creșterii sensibilității gingiilor. Pentru a combate aceste urmări naturale ale dezechilibrului hormonal, clătește gura cu apă de gură măcar o dată la câteva zile.

Dormi puțin sau ești stresat

O dietă săracă în vitamine și minerale, insomnia, stresul influențează negativ buna funcționare a organismului. De asemenea, duc la scăderea puterii acestuia de a combate inflamațiile cauzate de bacteriile de la nivelul gurii. Sănătatea orală se menține cu o dietă bogată în proteine, legume, alimente care conțin vitaminele C și D.

Află pe clicksanatate.ro ce alți factori pot provoca sângerări gingivale!

Tot ce trebuie să știi despre ecografia tiroidiană

Cancerul la sân: de la simptome la tratament

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net