Șapte condimente pentru o longevitate sănătoasă
Puterea radicalilor liberi, care contribuie la îmbătrânirea precoce a organismului uman, poate fi combătută de efectul unor condimente precum: salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorţişoara, maghiranul şi şovârful, renumite pentru proprietățile lor antioxidante.
Aceasta este concluzia unui studiu, realizat de nutriţioniştii de la Universitatea Nebraska din Lincoln (SUA). Specialiştii prestigiosului for universitar au constatat că miraculoasele plante au o influenţă pozitivă asupra stării noastre de sănătate atunci când ele sunt incluse în dietă. Datorită puternicului lor efect antioxidant, cele șapte condimente, fie că sunt consumate în stare proaspătă sau uscată, scad riscul îmbolnăvirii de cancer, de boli cardiovasculare și cresc durata de viață sănătoasă. Aceste condimentele, cu puternice proprietăți antioxidante, ajută organismul uman să se apere de boli și de îmbătrânirea prematură și pot fi procurate de la magazinele Plafar.