Scapă de arsurile la stomac cu gălbenele!
Ultima actualizare:
Mesele neregulate şi stresul ne afectează sănătatea, iar una din urmările neplăcute sunt arsurile la stomac. Iată câteva trucuri împotriva acestei afecţiuni.
Senzaţiile de acru şi arsurile de stomac nu sunt decât o hipersecreţie acidă trecătoare, provocată de unele alimente (grăsimi prăjite, alcool şi altele). Însă, dacă sunteţi atenţi la combinaţia alimentelor, puteţi evita acest fenomen. Chiar şi cele mai sănătoase alimente pot genera aciditate, dacă sunt consumate împreună cu alimente incompatibile.
- Fructele se mănâncă înainte de masă cu cel puţin 30 de minute sau constituie o masă separată.
- Dulciurile nu se consumă după masă, ci constituie o masă separată.
- Laptele este un aliment complex şi greu de digerat. Trebuie băut cald şi, eventual, condimentat. Este bine să nu fie combinat cu nici un alt aliment.
- Evitaţi amestecurile de proteine animale cu proteine vegetale (de exemplu, carne şi fasole).
- Evitaţi amestecurile de proteine animale cu amidonoase (de exemplu, carne şi cartofi sau pâine).
- Plantele recomandate în cazul arsurilor la stomac sunt gălbenelele, coada şoricelului, obligeana, chimenul, feniculul, creţuşca, sunătoarea, păpădia şi lemnul dulce. Se foloseşte o linguriţă de plante măcinate la o cană de apă. Se lasă 4-6 ore la macerat, la temperatura camerei, sau se lasă la infuzat în apă clocotită 3-5 minute. Se beau 4 căni pe zi.
- Cărbunele medicinal absoarbe acidul gastric din stomac şi calmează crizele de gastrită. Poate fi luat atât preventiv, cât şi atunci când simţi că începe o criză.
- Cura cu Aloe Vera durează trei luni. Se combină un litru de aloe vera gel cu 20 grame de turmeric. Se consumă două linguri dimineaţa şi seara, înainte de masă.