Scapă de mirosul neplăcut al picioarelor

Ultima actualizare:

    Transpiraţia excesivă a picioarelor este semn al stresului excesiv.www.clicksanatate.ro
Transpiraţia excesivă a picioarelor este semn al stresului excesiv.www.clicksanatate.ro

Stânjenitor și inconfortabil, mirosul neplăcut al picioarelor poate să devină și mai persistent, în cazul în care obișnuiești să porți  încălțăminte din materiale sintetice și nu lași piciorul să respire suficient.

Transpirația este mediul propice în dezvoltarea bacteriilor vinovate de mirosul greu de suportat mai ales la nivelul picioarelor.

Pentru a putea rezolva această problemă trebuie identificată mai întâi cauza.  Fie că este vorba despre transpirația cauzată de temperaturile ridicate sau încălțămintea ce acoperă mai mult de jumatate din laba piciorului sau materialul sintetic din care este confecționată.

Trebuie să ții cont și de faptul că transpirația poate fi un semnal al hiperhidrozei sau transpirația excesivă cu precădere la bărbați sau mai poate fi din cauza unei perioade extrem de stresantă.

Schimbă-ți încălțămintea

Alternează perechile de pantofi și lasă-le la aer uscat seara pentru a se aerisi. Poți să apelezi la spray-uri sau pudră de încălțăminte pentru igienizarea ei.

Spală-ți picioarele cu oțet alb

În fiecare zi, după baia de seară, amestecă  un pic de oțet alb cu apă călduță într-un lighean și cufundă picioarele 15-20 de minute.

În cazul în care ai de făcut drumuri lungi și dese, poți să apelezi la gelurile pentru curățarea mâinilor și igienizarea picioarelor. Este suficient să ți le aplici pe mâini și picioare, fără a fi nevoit apoi să clătești.

Ceaiul negru concentrat

O altă soluție salvatoare este să apelezi la băile cu ceai negru concentrat pentru 30 de minute. Ceaiul negru elimină bacteriile și închide porii. În felul acesta îți vei menține picioarele uscate mai mult timp.

Recomandat ar fi să folosești 2 plicuri de ceai la 500 ml de apă fiartă.  După ce le-ai lăsat la infuzat, poți să adaugi 2 litri de apă și să ții picioarele în soluția astfel obținută.

Află pe clicksanatate.ro cum poți alunga mirosul neplăcut al picioarelor cu bicarbonat și rozmarin!

Tot ce trebuie să știi despre spotting

«Mă dor dinţii la cald şi la rece»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
benito mussolini jpeg
Ambasada Rusiei la Bucuresti jpeg
reading 925589 1280 jpg
cirese pixabay jpg
patrocle jpg
image png
Pietoni, oameni  Foto Pixabay jpg
1 plante febra jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net