Scapă de teamă cu un exerciţiu simplu

Ultima actualizare:

Un exerciţiu de vizualizare cunoscut sub numele de "împământare", repetat consecvent s-a dovedit a avea rezultate bune în scăderea nivelului de anxietate.

Acesta creşte nivelul de stabilitate psihică a celor care îl practică, constatându-se şi un efect benefic şi asupra afecţiunilor legate de stările persistente de teamă. El se practică stând pe scaun, într-o poziţie destinsă, ţinând coloana dreaptă şi ochii închişi. Se face întâi o uşoară relaxare a principalelor grupe de muşchi de sus în jos, după care se relaxează cu mare atenţie tălpile şi perechile de degete de la picioare de la exterior către interior.

După ce am parcurs aceste etape ne imaginăm că din tălpile noastre încep să crească rădăcini, care încet-încet intră în pământ, pătrunzând până la o adâncime de 2-3 ori mai mare decât înălţimea noastră. Realizăm în acest fel o conectare cu energia pământului şi ne inducem o senzaţie de stabilitate, care cu timpul va şterge instabilitatea indusă de stările anxioase. În continuare, ne imaginăm că suntem "înfipţi" în pământ şi încercăm să simţim răcoarea şi senzaţia de relaxare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net