Secretele îndulcitorilor artificiali. Femeile însărcinate se supun riscurilor dacă consumă astfel de produse

Deoarece zahărul în cantități foarte mari reprezintă o problemă știută de sănătate, acesta este adesea înlocuit în industria alimentară cu îndulcitori artificiali. Totuși, cât de buni sau dăunători sunt acestuia organismului?

zahar jpeg

Îndulcitorii sunt aditivi alimentari, care dau un gust aparte și dulce alimentelor sau lichelor în care sunt adăugați. Printre avantajele clare care se numără se află și aroma dată produselor, dar și numărul profund scăzut de calorii decât zahărul îl are, acesta tinzând spre zero și, cel mai important, nu stimulează nevoia de a consuma dulce și nici nu crește riscul de aparație a cariilor și nici nivelul glicemiei. Așadar, persoanele ce doresc să slăbească se pot orienta spre produse marchetate drept „bune pentru slăbit”, „light” sau chiar „de dietă”. Îndulcitorii sunt prezenți atât în sucurile carbogazoase fără zahăr, cât și în pasta de dinți și în unele medicamente. 

Hai să vedem o listă cu îndulcitorii ce sunt utilizați în industria alimentară la ora actuală

1 Aspartamul, un îndulcitor ce se găsește într-o gamă foarte largă de alimente și băuturi, bomboane sau chiar vitamine, având o putere de a îndulci de 200 de ori mai mare decât a zahărului.

2 E 954 sau Zaharina, cel mai vechi îndulcitor sintetic, descoperit tocmai în 1879. Este folosit, deoarece are o intensitate de 200-700 de ori mai mare decât a zahărului.

E bine să consumi îndulcitori?

Și, deoarece fiecare lucru pe lumea asta are și bune și rele, o listă cu de ce e bine și de ce nu e bine să consumi alimente cu îndulcitori

Pro: 

  • Te ajută foarte mult să slăbești. Neavând calorii, îndulcitorii sunt excelenți pentru persoanele ce încearcă să renunțe la zahăr pentru a reduce din greutate. 
  • Sunt recomandați persoanelor ce suferă de diabet, deoarece nu cresc nivelul glicemiei
  • Reduce foarte mult riscul de apariție a cariilor, deoarece nu conține zahăr, care afectează foarte mult dinții și măselele

Contra: 

  • Unii îndulcitori pot provoca dureri de cap anumitor persoane. Studiile în domeniu au prezentat că anumite legături există între aspartam și durerile de cap. Durerile și migrenele pot fi, astfel, declanșate după o utilizare de lungă durată
  • Nu are cea mai mare grijă de flora ta intestinală. În urma unui studiu realizat, zaharina perturbă echilibrul bacteriilor intestinale la patru din șapte participanți la studiu. 
  • Chiar dacă sunt substanțe autorizate, nu toți îndulcitorii sunt siguri pentru consum. De pildă, femeile gravide trebuie să evite zaharina, deoarece poate genera riscuri pentru copil. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net