Sfecla roşie curăţă ficatul de grăsimi
Sfecla roşie
Specialiştii au demonstrat că pigmentul roşu din sfeclă ajută organismul în lupta împotriva cancerului. Mai mult, aceasta scade colesterolul, ceea ce duce la reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă.
Sucul de sfeclă roşie are multe vitamine, îmbunătăţeşte metabolismul, combate anemia şi are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate.
Ardeiul
Sucul proaspăt de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi. Este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali. Ca şi roşiile, ardeiul gras conţine licopen, un carotenoid puternic ce are avantajul de a scădea şansele de dobândire a mai multor tipuri de cancer, printre care cel cervical sau cel de pancreas.
Castravetele
Este cunoscut ca un bun diuretic. Datorită acestei calităţi, este recomandat în perioada sărbătorilor pentru detoxifiere. Prin conţinutul mare de sulf şi siliciu, acesta ajută şi la creşterea părului.
Fiind lipsit de gust, sucul de castravete este recomandat să fie băut împreună cu sucul de sfeclă, astfel având efecte puternice asupra reumatismului, în afecţiunile dinţilor şi gingiilor, dar şi în prevenirea căderii părului şi crăpării unghiilor.
Ridichea roşie
Această legumă colorată ajută foarte mult în tratamentul litiazei biliare şi renale (nisip,pietre la fiere şi la rinichi), participând, în special, la mărunţirea şi dizolvarea calculilor.
Ridichea conţine calciu, magneziu, vitamina C, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii şi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor. Dacă urmezi o dietă pentru slăbit, ridichea va fi un aliat împotriva kilogramelor în plus.