Şi copiii pot avea colesterolul crescut

Ultimul studiu realizat în România pe tema colesterolului prezintă date care trebuie să dea de gândit părinţilor. 1 din 25 de copii în vârstă de 10 ani are valori ale LDL peste limita normală. Dacă nu se iau măsuri din timp, peste ani, viitorul adult riscă o mulţime de complicaţii.

Circa 470 de copii şi-au testat colesterolul în cadrul unui program al Fundaţiei CardioPrevent şi o parte dintre ei au fost găsiţi cu un colesterol peste 130 mg/dl. Nu ar trebui să ne mire, mai ales în societatea actuală. Şi copiii pot avea colesterolul rău mărit, iar cauzele sunt: viaţa sedentară, prea mult timp petrecut în faţa televizorului şi a calculatorului, combinate cu alimentaţia bogată în calorii. O altă cauză este cea genetică. E suficient ca unul dintre părinţi să aibă hipercolesterolemie, că şi copilul poate moşteni problema. În acest caz, indiferent de stilul de viaţă, cel mic trebuie luat în observaţie pentru a evita complicaţiile majore date de ateroscleroză (infarct miocardic şi accident vascular cerebral) ce pot apărea adesea la 30-40 de ani. 

Ce-i de făcut dacă prichindelul tău are colesterolul prea mare? În primul rând, pune-l să facă mişcare şi schimbă-i dieta. Exclude din alimentaţie fast-food-ul, produsele de patiserie, dulciurile, băuturile carbogazoase. Prepară-i sucuri naturale, din fructe şi legume proaspăt stoarse, dulciuri făcute în casă, cu făină integrală şi îndulcitori naturali, găteşte sănătos şi mâncaţi cu toţii acele preparate. Puterea exemplului în familie e foarte importantă. Cu cât problemele se acumulează, cu atât vor fi mai greu de remediat, în viitor. 

cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cabral dominicana jpg
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png
Răzvan Burleanu în Qatar FOTO Twitter
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO