Soluții naturale pentru a scurta răceala

Ultima actualizare:

    Inhalaţiile cu ulei de levănţică ajută la decongestionarea căilor respiratorii.www.clicksanatate.ro
Inhalaţiile cu ulei de levănţică ajută la decongestionarea căilor respiratorii.www.clicksanatate.ro

Nas care curge, dureri în gât, tuse? Ştim cu toţii cât de supărătoare sunt simptomele răcelii. Ca să te însănătoşeşti cât mai repede, poţi încerca unele remedii pe bază de plante.

Încă de la apariţia primelor semne ale răcelii, este foarte important să respecţi unele măsuri. Spală-te pe mâini cât mai des posibil, mai ales după ce ţi-ai suflat nasul, pentru a nu transmite microbii familiei sau colegilor. Hidratează-te cu supe de pui şi ceaiuri călduţe, deoarece lichidele ajută la fluidizarea şi evacuarea secreţiilor nazale. De asmenea, serul fiziologic şi apa de mare picurate în nas ajută la hidratarea mucoaselor de la acest nivel. Odihneşte-te cât mai des, pentru că, în somn, sistemul imunitar îşi „ascute” armele contra virusurilor răcelii şi evită fumul de ţigară, care îţi agravează simptomele. În paralel, iată ce remedii te ajută să pui răceala pe fugă!

Inhalaţiile cu levănţică

Inhalaţiile cu ulei de levănţică ajută la decongestionarea căilor respiratorii, această plantă având virtuţi antiseptice şi antiinflamatoare, care reduc secreţiile nazale. Se adaugă 5 picături de ulei esenţial de levănţică într-un bol cu apă fiebinte şi se stă cu capul acoperit 15 minute deasupra vasului, de trei ori pe zi, ultima dată seara, înainte de culcare.

Descoperă soluții naturale pentru a scurta răceala pe clicksanatate.ro. 

Bolile frigului? Aşa le vii de hac!Turmeric cu lapte, băutura cu efect antiinflamator

image
image
image
image
image
image
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator
Tineri care se muta intr-un apartament in chirie FOTO Shutterstock
statie stb ratb bucuresti foto shutterstock
pestele vampir (mirror co uk) jpg