Soluţii naturale pentru transpiraţie excesivă
Sudoarea este normală, în caz de efort şi căldură. Când apare din senin şi este abundentă, poate indica unele dereglări în organism.
Poţi diminua mirosul neplăcut cu ajutorul plantelor medicinale antisudorifice. Află mai multe din revista “Click! pentru femei”!
Infuzia de busuioc curăţă zonele cu probleme
Busuiocul este folosit frecvent în preparatele naturiste, datorită efectului de scădere a transpiraţiei. Infuzia din busuioc se obţine din 10 frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. Cei care transpiră în exces e bine să bea câte două căni de ceai pe zi şi, concomitent, să cureţe axilele cu acest amestec, pentru a obţine un plus de efect antisudorific.
Infuzia de salvie, leac pentru transpiraţia nocturnă
Salvia este o plantă des utilizată în medicina tradiţională, de la igiena bucală până la reducerea transpiraţiei abundente. Se poate prepara o infuzie dintr-o lingură cu vârf de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă clocotită, pe care o laşi deoparte un sfert de oră, ca să se combine substanţele active. Din cele două căni cu infuzie recomandate zilnic, una trebuie băută dimineaţa, pe nemâncate. După o cură de cel puţin 21 de zile, încep să se vadă rezultatele: transpiraţia în exces dispare şi mirosul nu mai este atât de persistent.
Decoctul de nuc, inamicul mirosului urât
Pentru a spune adio transpiraţiei excesive, se recomandă şi decoctul concentrat din frunze de nuc. Acesta se prepară din 500 g frunze uscate la trei litri de apă, fierte timp de 20 de minute. Urmează tratamentul cu două ceşti de ceai concentrat pe zi, două săptămâni.
Bicarbonat de sodiu, soluţie eficientă
Aplicat imediat după duş, în zonele unde transpiraţia este mai abundentă, bicarbonatul conferă o senzaţie răcoritoare şi îndepărtează cu succes mirosul neplăcut produs de glandele sudoripare.
Oţetul de mere reglează pH-ul pielii
Un remediu la-ndemână care luptă cu hiperhidroza (hipersecreţia glandelor sudoripare) este oţetul de mere. Poţi normaliza pH-ul din zona axilelo, prin tamponarea subraţului cu o dischetă demachiantă înmuiată în acest lichid. Pentru a se obţine rezultate optime, se lasă discheta îmbibată la subraţ aproximativ 10 de minute, apoi se clăteşte zona cu multă apă.