SPA la tine acasă. Soluţii de pus în cadă ca să te simţi bine

Dacă obişnuiţi să faceţi des baie cu cada plină, atunci ar fi indicat să puneţi, în afară de spumante şi uleiuri frumos mirositoare, şi alte soluţii care vă ajută la sănătate. Nu au nici pe departe succesul tratamentelor interne cu plante medicinale, dar sunt eficiente în multe boli.

Miere de albine

Mierea adăugată la apa din cadă înfrumuseţează pielea, calmează nervii de la nivelul epidermei, combate insomnia, reumatismul, amigdalita şi faringita. Încălziţi o ceaşcă de miere în bain-marie, până când devine foarte fluidă, iar apoi combinaţi-o cu lapte cald. Turnaţi totul în apa de baie şi amestecaţi energic. Îmbăiaţi-vă timp de 20 până la 30 de minute, la 39-39,5° C, după care vă întindeţi în pat.

Argilă

Un remediu excepţional pentru constipaţie, probleme dermatologice, nervozitate, stări de epuizare, afecţiuni metabolice, obezitate, boli ale sistemului reproducător feminin, tulburări ale irigaţiei sangvine, discopatii, reumatism, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări de somn îl constituie băile cu argilă pură, lipsită de microorganisme patogene. Se pune pulberea într-un vas cu apă şi se amestecă, până se transformă într-o pastă subţire. Se lasă deoparte pentru jumătate de oră, după care se toarnă în apa din cadă. După o baie cu argilă, trebuie să vă întindeţi în pat şi să vă odihniţi cel puţin o oră.

Drojdie

Aceste băi sunt indicate pentru cei care au probleme cu inima. Umpleţi cada cu apă fierbinte, la 39-40° C. Separat, dizolvaţi în cinci litri de apă cinci pacheţele de drojdie şi turnaţi în cadă. Apoi aşteptaţi până când temperatura apei scade la 35-36° C şi se observă o fermentare. Vă îmbăiaţi 20 de minute. În clipa când simţiţi că baia v-a devenit neplăcută, ieşiţi imediat din cadă şi odihniţi-vă.

Săruri de sulf

Cei care au modificări degenerative la articulaţii sau coloană şi, pe lângă aceasta, ar dori să-şi îmbunătăţească aspectul pielii pline de impurităţi îşi pot pregăti foarte uşor o baie cu sulf în cadă. Puneţi în apa caldă exact cantitatea de sare de baie cu săruri de sulf indicată pe ambalaj şi respectaţi durata recomandată pentru îmbăiere. Temperatura optimă a apei este una cuprinsă între 36 şi 39° C.

Muştar

Contra gripei şi a reumatismului, pentru inimă şi aparatul respirator, se prescriau în trecut băi cu muştar. Fiind extrem de iritante pentru piele, aceste băi n-au voie să dureze mai mult de zece minute. 200 grame de făină de muştar se pun într-o cantitate nu prea mare de apă călduţă şi se amestecă, până se obţine o pastă subţire. Ea va fi lăsată să stea 30 de minute în repaus şi numai după aceea va fi introdusă în cadă, unde apa nu trebuie să depăşească 37° C. După baie, faceţi un duş şi frecaţi-vă pe tot corpul, pentru a vă curăţa bine pielea.

Lapte

Laptele e o sursă bogată de vitamina A, de care pielea are neapărată nevoie pentru a-şi păstra elasticitatea şi a evita apariţia ridurilor. Băile în lapte liniştesc nervii, relaxează, stopează evoluţia unei răceli şi elimină contracturile musculare. Amestecaţi 125 grame de tărâţe de grâu în trei litri de lapte cald şi lăsaţi-le să fiarbă împreună 15 minute. Strecuraţi apoi laptele printr-un tifon şi turnaţi-l în cadă. După baie, staţi în pat 30 de minute, conform formula-as.ro.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Ivana Knoll FOTO Instagram png
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Kanye West si Julia Fox jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg