Spirulina, leac contra ficatului gras
Algă verde-albăstruie, spirulina este aliment şi medicament, în acelaşi timp. Conţine o multitudine de vitamine şi minerale, fiind unul dintre cei mai eficienţi protectori ai ficatului şi ai imunităţii.
Primii care au descoperit beneficiile acesteia au fost aztecii. Spirulina conţine între 50% şi 70% proteine şi are o cantitate importantă de vitamine ( A, B1, B2, B3, B6, B12, D, K), calciu, magneziu, fier, fibre, acizi graşi Omega- 3 şi Omega- 6.
Este folosită şi în produsele de îngrijire a corpului, căci previne îmbătrânirea prematură a pielii, datorită antioxidanţilor.
Ajută sistemul digestiv
Persoanele care au o probleme cu digestia pot lua suplimente cu spirulină, căci stimulează tranzitul intestinal. Favorizează producţia de bacterii bune necesare în procesul de digestie, ajută la regenerarea mucoasei gastrice şi normalizează secreţia de sucuri digestive. Secretate în exces, acestea duc la apariţia arsurilor gastrice.
Hepatoprotector eficient
Spirulina este de ajutor celor care suferă de steatoză hepatică, cunoscută drept ficat gras, datorită antioxidanţilor. Spirulina ajută la regenerarea celulelor hepatice şi contribuie la scăderea transaminazelor, enzime care se găsesc în mod natural în ficat. Numărul crescut al acestora poate indica atât steatoză hepatică, dar şi hepatită cronică sau acută.
Descoperă și alte beneficii ale spirulinei pe clicksanatate.ro.
Amigdalita trece cu muşeţel şi cu salvieNivelul colesterolului influențează fertilitatea