Spune-mi ce mănânci: Turmericul (Curcuma) un condiment care ține la distanță numeroase boli grave

Ultima actualizare:

    Pudra de turmeric, un ingredient folosit în diferite preparate culinare  Sursa foto:adevarul.ro
Pudra de turmeric, un ingredient folosit în diferite preparate culinare Sursa foto:adevarul.ro

Turmericul ( Curcuma), un condiment cu gust amărui, asemănător Ghimbirului ( Zingiber Officinalis) cu care se înrudeşte, atrage tot mai mult atenția comunității științifice internaționale datorită proprietăților sale terapeutice.

Rădăcina plantei conţine ulei volatil, camfor şi curcumina- o substanţă cu rol protector împotriva cancerului de colon, de stomac și de piele.

Studii recente, referitoare la efectele terapeutice ale acestui condiment, confirmă faptul că în ţările în care Turmericul este folosit în numeroase preparate culinare, cazurile de cancer sunt mult mai rare. Totodată, s-a constatat că acest condiment dizolvă şi pietrele de bilă. În Cartea Sănătății, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă folosirea acestui condiment în dietă, deoarece împiedică formarea gazelor în intestin şi are un rol hepatoprotector datorită aceleiaşi substanţe-curcuma. În anotimpul rece, reumaticii care folosesc acest condiment nu se mai confruntă cu persistenţa durerilor. Dar bolnavii care urmează un tratament cu anticuagulante trebuie să consulte medicul în privinţa modului de folosire.

Cele mai importante beneficiil ale turmericului

Cercetările efectuate în cele mai mari laboratoare din lume, au scos la iveală că Turmericul are acţiune colagogă, coleretică și crește capacitatea ficatului de a elimina toxinele. Totodată, Turmericul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antivirală,  previne degenerarea articulațiilor, menținându-le flexibilitatea. În același timp,  administrarea Turmericului reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer, calmează tusea, durerea în gât și combate direct durerile reumatice.

Reţeta săptămânii

Chifteluţe de legume cu turmeric

Timp de preparare : o oră

 Calorii :70 porţia

Ingrediente: 250 g caşcaval, 100 g seminţe decojite de dovleac, 250 g dovlecel, o lingură de pudră de turmeric, doi morcovi,  pesmet, 3 ouă, 500 ml supă de legume, verdeţuri : mărar, pătrunjel și 3 linguri de ulei de măsline.

Preparare: Legumele curăţate se dau pe răzătoarea mică. Apoi se amestecă cu celelalte condimente. Se formează chifteluţe care se înăbuşesc în uleiul de măsline amestecat cu supă de legume. Chifteluțele se asezonează cu mărar tocat mărunt.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net