Ştii ce culoare are sufletul tău?

Ultima actualizare:

    Culoarea sufletului
Culoarea sufletului

Într-un fel sau altul, întotdeauna, culorile ne influenţează viaţa. O culoare ne poate înveseli, ne poate stimula să acţionăm pentru a ajunge la ţinta dorită sau ne poate vindeca de o teamă şi de insomnii.

Când pe masa noastră de lucru aşezăm un obiect util   trebuie să observăm în ce măsură culoarea acestuia ne  relaxează. La fel se întâmplă când în camera de zi predomină o culoare: trebuie să observăm dacă aceasta este  odihnitoare, dacă ne inspiră şi are efect antistres.  

Alteori, o culoare ne alungă dintr-o încăpere, chiar dacă ne-am dori să petrecem mai mult timp acolo. Preferinţele noastre pentru culori au un limbaj precis şi ne şoptesc ce ne dorim cu adevărat de la viaţă.

Ce spune culoarea care vă place? Dar culoarea care vă  oboseşte?

Roşu închis, purpura, este simbolul puterii şi prosperităţii.

Când roşu închis vă place: Aveţi nevoie de confort; vreţi  ca destinul să vă răsfeţe ca pe o vedetă care, în sfârşit, a ajuns pe covorul roşu şi nu se teme de rivali.

Culoarea sufletului
Culoarea sufletului

Când roşu vă oboseşte: Iniţiativele şi constrângerile anturajului sunt mai apăsătoare ca altădată şi doriţi să evadaţi din acest mediu social.

Galbenul, culoarea cea mai caldă şi mai luminoasă, este culoarea soarelui, a grâului copt şi a lămâii, şi atrage atenţia asupra unei situaţii anume, inspirând optimism. 

Când vă place galbenul: Regretaţi că stilul vostru de viaţă este prea modest şi sunteţi departe de lumina reflectoarelor.   De aceea, aveţi nevoie de o ambianţă plăcută şi relaxantă. Dacă ideile voastre sunt apreciate de persoanele utile sau de cele oficiale este momentul să vă bucuraţi de aprecieri. De asemenea, este bine să refletaţi asupra ideilor novatoare: ar putea să vă inspire sau să vă schimbe viaţa în bine.

Când galbenul că oboseşte: Preţuiţi foarte mult odihna, iar participarea la lansarea unor proiecte rămâne pe plan secundar. Căutaţi soluţii prin care să scăpaţi de efectele stresului şi, în egală măsură, de pesimism.       

Albastrul, un simbol al calmului, inspiră încredere, generozitate şi deseori toleranţă.

Când vă place albastrul: Vă propuneţi să fiţi riguroşi în muncă, să fiţi receptivi la opiniile şi la proiectele care se lansează în jurul vostru. În orice împrejurare, până la ora scadentă, vă implicaţi din tot sufletul în iniţiativele care să redea încrederea semenilor în propriile lor forţe. În diferite ţări, albastrul este şi culoarea uniformelor purtate de preoţi,  de persoanele care lucrează în aviaţie, în poliţie sau  jandarmerie.  

Când albastrul vă oboseşte: Persoanele care evită culoarea albastru, deşi sunt recunoscute ca oameni de acţiune, fug de compania pesimiştilor, lipsiţi de dorinţa de a fi competitivi.  Dacă  sunteţi foarte vorbăreţi şi faceţi confidenţe pe care, mai târziu, le regretaţi.

Culoarea verde închis este asociată cu sănătatea şi cu câştigurile suplimentare. S-a dovedit că verdele închis are puteri calmante, favorizează schimbarea în bine şi o stare de sănătate foarte bună. În viaţa publică, s-a dus vestea că această culoare poartă ghinion. De aceea, clovnii nu îmbracă haine de această culoare când urcă pe scenă.

Când vă place verdele închis: Dincolo de aparenţe, doriţi să vă schimbaţi stilul de viaţă. Vreţi să aveţi forţa necesară pentru a lua decizii importante în timp util. Vă place această culoare pentru că vă transmite o stare de calm şi vă odihneşte ochii.

Când verdele închis vă oboseşte : Vreţi să petreceţi o parte din timp într-o ambianţă foarte civilizată şi liniştită, iar în jurul vostru să nu fie ceva care să vă tulbure. Dacă lângă voi există persoane care preferă combinaţia de verde închis cu galben, aceste persoane sunt duplicitare şi vă stresează.

Culoarea bleu este preferată de multe persoane, iar statisticile susţin că mai bine pe jumătate din populaţiile europene preferă această culoare. Preferinţa pentru culoarea bleu nu are vârstă şi se asociază cu liniştea, cu cerul senin,   cu proiectele diplomatice şi cu vestimentaţia de tradiţie. 

Când vă place bleul: Preferaţi discreţie asupra problemelor importante din viaţa voastră. Chiar dacă sunteţi joviali în anumite cercuri relaţionale, nu daţi în vileag amănunte din cercul relaţional în care vă simţiţi ca peştele în apa limpede.  

Când bleu vă oboseşte : Într-un mediu care impune multe norme rigide, nu acţionaţi ca de obicei . De asemenea, vă displace profund compania persoanelor care cred că trebuie să aibă ultimul cuvânt în orice împrejurare.   

Culoarea alb este culoarea perfecţiunii şi este specifică  persoanelor care manifestă o maturitate deplină în privinţa cunoaşterii colaboratorilor şi prietenilor din anturaj. Culoarea alb este specifică persoanelor considerate pure : copii la botez, mirese şi îngeri. În China, culoarea alb este simbolul doliului, pentru că la decesul cuiva,  hainele nu trebuie să fie colorate, vesele..

Când vă place albul: Preferaţi calmul spiritual, acţionaţi în  cunoştinţă de cauză şi nu acceptaţi situaţiile duplicitare.

Persoanele care preferă albul ştiu să iasă cu bine din orice situaţie critică, iar diplomaţia este o carte de vizită demnă de încredere.

Când albul vă oboseşte: Ajungeţi la concluzia că vă lipsesc lucruri esenţiale. Mai mult, parcă în sufletul vostru s-a instalat un vid , iar viaţa voastră este lipsită de strălucire.

De aceea, trebuie să vă împodobiţi mintea cu proiecte vesele, să vă hrăniţi speranţele cu iniţiative optimiste şi originale. 

Culoarea gri este specifică mediului citadin. Griul reprezintă o infinitate de combinaţii între alb şi negru,iar reputaţia acestei culori nu este prea bună. 

Unii psihologi asociază griul cu situaţiile neclare şi cu lucrurile lipsite de prospeţime.

Când vă place griul: Preferaţi griul atunci când vă propuneţi să fiţi cumpătaţi, să alegeţi o vestimentaţie rafinată şi să luaţi decizii subtile în cercul vostru relaţional.

Griul are un sens pozitiv când simbolizează inteligenţa, altfel spus, materia cenuşie. 

Când griul vă oboseşte: Atunci când vă doriţi să petreceţi ,să aveţi o viaţă activă şi să vă remarcaţi într-un mediu social elevat.

Culoarea negru simbolizează austeritatea, misterul şi moartea. Negru este culoarea întunericului, când nu putem să distingem conturul lucrurilor din jurul nostru.

Hainele de culoarea negru (roba) sunt purtate de judecători  şi de avocaţi.

Când vă place negrul: Atunci când apreciaţi că trebuie să aveţi o atitudine sobră, să mergeţi la un protocol  care impune anumite reguli. Uneori, alegeţi în mod voluntar această culoare şi credeţi că această ambianţă vă poate ocroti de curiozitatea rivalilor.

Când negrul vă oboseşte: Deveniţi critici cu voi înşivă şi credeţi că trebuie să faceţi o schimbare esenţială în stilul de viaţă. Principala voastră şansă? Să fiţi activi !        

Culoarea portocaliu este mai estompată decât galbenul. Cu toate acestea, portocaliul se asociază cu un semnal tras în  mediul în care apare un eveniment. Portocaliul apare în afişele care atrag atenţia unui fenomen din comunitatea respectivă :unele produse alimentare sunt periculoase pentru sănătate. De asemenea, această culoare este folosită pentru echipamentele necesare în momente critice: bărci de salvare, veste pneumatice, rute ocolitoare .

Când vă place portocaliul: Aveţi nevoie de optimism, de bună-dispoziţie şi de o ambianţă mai relaxată. Pentru copii,   portocaliul creşte apetitul, trezeşte pofta de dulciuri.

Când vă oboseşte portocaliul: Dacă vreţi să  fiţi o apariţie discretă şi să nu ieşiţi în evidenţă într-o situaţie anume.

Culoarea maro este în concordanţă cu nuanţele pământului, cu frunzele uscate şi cu blănurile unor animale sălbatice. Maronul are unele nuanţe foarte rafinate: havană şi tabac.

Când vă place maroul : Alegeţi obiectele confecţionate din materiale naturale - din esenţe de lemn-trandafir, cireş  sau blănuri de animale şi pene de păsări exotice pentru că vă ridică moralul !

Când vă oboseşte maroul:  Vă cuprinde depresia când vă îmbrăcaţi în acestă culoare?  Alegeţi nuanţele tonice de toamnă şi starea voastră de spirit se va schimba în bine.    

Violetul  este simbolul spiritualităţii. Decenii la rândul, violetul a fost culoarea preferată a tinerei generaţii. Culoarea inspira încredere în viaţa influenţată de spiritualitate şi nu punea accentul pe latura materială a existenţei umane.  

Când vă place violetul:  Preferaţi să contemplaţi în linişte asupra situaţiilor de conjuncură. Sunteţi inspiraţi de viaţa spirituală a multor personalităţi care s-au remarcat de-a lungul deceniilor.

Când vă oboseşte violetul: Sunteţi foarte sensibili la simbolistica acestei culori, adesea în schimbare de-a lungul timpului. Dacă la jumătatea secolului al XIX-lea violetul era simbolul decepţiilor şi al doliului, acum este o culoare preferată de categorii sociale şi vârste diferite.                 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net