Stresul ne afectează sănătatea pielii. Iată cum putem să-l combatem!

Ultima actualizare:

    Digestia are un rol esenţial asupra sănătăţii pieliiwww.clickpentrufemei.ro
Digestia are un rol esenţial asupra sănătăţii pieliiwww.clickpentrufemei.ro

Viaţa cotidiană extrem de agitată şi încărcată ne face să devenim stresaţi. Acest lucru ne va afecta chiar şi pielea. Nu numai că tensiunea din viața de zi cu zi face pielea să devină mai sensibilă și reactivă, favorizând apariția ridurilor și a acneei, însă persoanele stresate, au tendința de a dezvolta obiceiuri nesănătoase de îngrijire și alimentație.

Din fericire, cu ajutorul medicului dermatolog și aplicând unele tehnici de gestionare a stresului, vom putea menține cât mai mult timp pielea tânără și frumoasă pe care ne-o dorim.

Atunci când ne confruntăm cu stresul este eliberat cortizolul, un hormon steroid produs de glanda suprarenală, care are un rol esențial în menținerea mai multor funcții ale organismului. În cantități prea mari, însă, acest hormon al stresului poate cauza somn cu probleme, acumularea de grăsime, îngrășarea sau uscarea pielii, apariția ridurilor sau a acneei etc.

“Atunci când o persoană este stresată, nivelul hormonului de stres al organismului – cortisol – crește. În primă fază acest lucru determină o creștere a producției de sebum, ceea ce poate favoriza apariția unui ten gras, a acneei sau a altor probleme legate de piele. Să nu uităm nici că sub influența stresului suntem predispuși la a adopta obiceiuri nocive, care afectează pielea, cum ar fi scărpinatul sau stoarcerea coșurilor, care pot duce la formarea de cicatrici permanente”, spune domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist în Dermatologie și Venerologie.

Un alt efect al stresului: apariţia prematură a ridurilor

Apariția prematură a ridurilor este un alt efect negativ asociat cu nivelul ridicat de stres. Odată eliberat, cortizolul declanșează o creștere a zahărului din sânge, ceea ce duce la apariția unui proces numit glicare, care deteriorează colagenul și elastina, două proteine cu rol esențial în menținerea pielii netedă și hidratată.

Află cum putem combate stresul pe clicksanatate.ro. 

Ai des stări de stres? Iată la ce ești predispus!

Zâmbitul în perioade de stres îţi protejează inima

image
image
image
image
image
image
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
tigari, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net