Studiu: Fructele mici previn boala Parkinson

 Studiul a fost realizat pe parcursul a 22 de ani, timp în care cercetătorii au evaluat obiceiurile alimentare ale subiecţilor. Cercetătorii au precizat că, din rândul participanţilor, 782 aveau boala Parkinson.

De asemenea, specialiştii au urmărit câte flavonoide (cei mai puternici antioxidanţi din categoria vegetalelor) consumă participanţii la studiu. În cazul bărbaţilor, care au consumat mai multe flavonoide, riscul de a se îmbolnăvi de Parkinson a scăzut cu 35%, indiferent de sursa din care au provenit aceştia antioxidanţi (fructe mici, mere, vin roşu, ceai sau suc de portocale). În cazul femeilor, doar consumul fructelor mici a fost un factor de prevenţie.

Acesta este primul studiu care demonstrează o legătură între tipul de antioxidanţi şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu Parkinson.

cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
Survivor Romania webp
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
crima londra jpg
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
cub roxana vancea png
image
image
image
image
image
image
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
castelul bran foto Travelminit
test iq jpg
baza jos (captura video) jpg