Studiu: Fructele mici previn boala Parkinson

Ultima actualizare:

 Studiul a fost realizat pe parcursul a 22 de ani, timp în care cercetătorii au evaluat obiceiurile alimentare ale subiecţilor. Cercetătorii au precizat că, din rândul participanţilor, 782 aveau boala Parkinson.

De asemenea, specialiştii au urmărit câte flavonoide (cei mai puternici antioxidanţi din categoria vegetalelor) consumă participanţii la studiu. În cazul bărbaţilor, care au consumat mai multe flavonoide, riscul de a se îmbolnăvi de Parkinson a scăzut cu 35%, indiferent de sursa din care au provenit aceştia antioxidanţi (fructe mici, mere, vin roşu, ceai sau suc de portocale). În cazul femeilor, doar consumul fructelor mici a fost un factor de prevenţie.

Acesta este primul studiu care demonstrează o legătură între tipul de antioxidanţi şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu Parkinson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net