Studiu. Ketchup-ul de calitate previne bolile cardiovasculare

Ultima actualizare:

Licopenul, un antioxidant foarte puternic, se regăseşte în ketchup şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, susţin realizatorii unui studiu efectuat de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite.

Totuşi, cercetătorii americani precizează  că doar tipurile de ketchup ecologic furnizează organismului o cantitate foarte mare de vitamine: A, C şi E şi conţin cu 60% mai mult licopen în comparaţie cu tipurile de ketchup obişnuit. De aceea, pentru hrana cotidiană, spun specialiştii, este recomandat acel tip de ketchup care este foarte închis la culoare, iar acesta trebuie amestecat cu usturoi sau cu o maioneză ( cu un indice de grăsime foarte scăzut) şi cu ierburi aromatice, atunci când vrem să-l folosim ca dressing pentru anumite gustări. Mai mult, cercetătorii mai consideră că un ketchup de calitate trebuie să conţină suc de roşii fiert, ghimbir, scorţişoară, oţet şi zahăr (opţional). Din acest sortiment de ketchup de calitate, specialiştii recomandă un consum de trei-patru linguri pe zi.     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net