Studiu: Piersicile inhibă celulele canceroase
Cercetătorii de la Universitatea Washington State alături de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Texas au descoperit că polifenolii conţinuţi de piersici inhibă dezvoltarea celulelor de cancer la sân şi combat abilitatea acestor celule de a se răspândi.
Oamenii de ştiinţă susţin că antioxidanţii conţinuţi în fructe ar putea fi adăugaţi în terapiile care reduc riscul de metastază, considerată principala cauză de deces în cazul cancerului mamar şi al altor tipuri de cancer. Cercetătorii afirmă că antioxidanţii completează efectul tratamentelor medicale şi inhibă creşterea tumorilor. Vitaminele şi polifenolii care fac din piersici o armă veritabilă anticancer se găsesc în cantităţi suficiente doar în piersicile coapte natural.
Aceşti compuşi ar putea fi administraţi sub formă de extras sau prin consumarea a doua-trei piersici coapte pe zi. „ Eu aş opta pentru trei piersici pe zi”, afirma Giuliana Noratto, profesor de ştiinte alimentare la Universitatea Washington State.