Sucul de cartofi cruzi, un bun antiinflamator

image

Unul dintre principalele ingrediente folosite în bucătărie, cartoful, e a patra sursă de energie alimentară, după orez, grâu şi porumb. Iată ce beneficii uimitoare are sucul de cartof crud asupra sănătăţii noastre.

Tratează gastrita, colita şi ulcerele gastrice şi intestinale. În cazul acestor afecţiuni, e recomandat să se consume jumătate de pahar de suc proaspăt de cartofi roşii cruzi de 3 ori pe zi, timp de o lună. Sucul de cartofi are efecte benefice şi în cazul ulcerelor la stomac, a ulcerului duodenal sau a ulcerului peptic.

Calmează durerile de stomac. Deoarece cartoful este unul dintre cele mai alcaline alimente, sucul său poate fi de folos în neutralizarea acidului din stomac. În plus, este util şi în reducerea inflamaţiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afecţiuni, consumă zilnic 3 linguri de suc de cartofi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale, conform www.garbo.ro.

Este un bun antiinflamator. Datorită conţinutului bogat în minerale, potasiu şi sare organică, cartoful e considerat unul dintre cele mai bune ­alimente antiinfla­ma­torii. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit în tratarea reumatismu­lui sau a artritei, a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate.

Ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv. Totodată, sucul de cartofi e folosit drept un remediu eficient împotriva anumitor afecţiuni digestive, precum constipaţia. Acesta favorizează înmulţirea bacteriilor bune din tractul digestiv, ajutând şi la prevenirea procesului de fermentare din intestine.

Click! spune

Cartoful se păstrează într-un loc întunecat, bine aerisit şi cu temperatura ideală de 4˚C. Nu băgaţi cartofii la frigider! Temperatura rece transformă amidonul în zahăr, alterându-le gustul.

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
Melania şi Donald Trump
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
Spioni ruşi FOTO SHUTTERSTOOCK
Catalin Predoiu si Nicolae Ciuca INQUAM Photos Octav Ganea jpg
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock