Sucul de roşii scade colesterolul

Atunci când nivelul colesterolului începe să crească, organismul îţi va trimite anumite semnale, pe care ar fi bine să nu le ignori. Motivul? Nivelul ridicat de colesterol creşte riscul bolilor cardio-vasculare.

Dar uleiurile alimentare sănătoase şi remediile naturale te ajută să-ţi regăseşti arterele de la 20 de ani. Iată care sunt cele mai la îndemână.

Roşiile

Acum nu-ţi imagina că trebuie să ţii departe de tine, cu orice preţ, orice urmă de colesterol. Absolut deloc, pentru că acesta este indispensabil sintezei hormonale şi e o componentă esenţială a membranei celulare.

Scopul tău nu va fi să diminuezi nivelul colesterolului până la limita de jos, ci doar să-l normalizezi. Şi pentru asta e nevoie să mănânci roşii.

Studiile au demonstrat că roşiile, datorită licopenului pe care îl conţin, sunt la fel de eficiente precum un medicament în toată regula.

Reţine şi că dacă vei consuma zilnic 500 ml de suc natural de roşii, vei obţine acelaşi rezultat în privinţa diminuării colesterolului ca şi în urma unui tratament medicamentos.

Orezul roşu

Binecunoscută de chinezi, drojdia de orez roşu e o altă soluţie împotriva colesterolului. Se obţine prin fermentaţia orezului roşu şi, în mod tradiţional, e folosită precum condiment, dar şi pentru culoarea frumoasă pe care o dă mâncării.

Dar drojdia de orez roşu e şi unul dintre secretele vieţii lungi, pentru că împiedică formarea colesterolului la nivelul ficatului. Efectul este identic cu cel al medicamentelor clasice. Iar drojdia de orez roşu se găseşte şi ea sub formă de capsule sau de comprimate, în farmacii sau în magazinele naturiste.

Uleiurile bune

Uleiurile din soia, rapiţă, nuci, şofran, măsline, seminţe de dovleac aduc organismului fitosteroli, care opresc absorbţia grăsimilor nocive în sânge şi scad colesterolul rău. La fel, limitează depunerea plăcilor de colesterol pe pereţii arterelor.

FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
cub andi moisescu olivia steer png
cub cristina spătar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
foto sex jpeg
cub catalin botezatu dubai png
cub amal george cooney png
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Mesaje de Sfântul Nicolae, colaj Pixabay/Click
kate middleton   GettyImages 1446352862 jpg
Bradul din Gubbio jpg
Joc video Iisus Hristos jpg
Fishtopher jpg
Cadouri de Moș Nicolae 2022