Sucul de urzici ajută stomacul

Sucurile din frunze de legume se obţin prin presare. Este foarte importantă curăţarea aparatelor şi a vaselor folosite pentru preparare. Sucurile crude sunt alterabile şi, de aceea, trebuie luate toate măsurile pentru a le prepara igienic. Ele pot fi păstrate în sticle bine închise, la rece, maximum 12 ore.

Seva de urzici tinere

E vitalizantă, regenerantă şi constituie un bun stimulent al secreţiilor digestive. Urzicile sunt bogate în vitamine şi săruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu şi sodiu. Un mijloc eficient de a vă recăpăta tonusul este să consumaţi timp de 10 zile, dimineaţa şi seara, 100 g suc obţinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depăşit înălţimea de 15 cm).

Sucul de lăptucă

În combinaţie cu sucul de morcov şi lucernă, protejează eficient rădăcina părului. Un consum zilnic de jumătate de litru de suc poate ajuta la creşterea părului. Este bogat în potasiu, sodiu, calciu, fluor, magneziu, fier şi siliciu. După morcovi şi lucernă, lăptucile ocupă locul al treilea ca valoare nutritivă, în vederea refacerii celulelor nervoase şi a ţesuturilor.

Sucul de păpădie

E un tonic preţios. De asemenea, se foloseşte în cazurile de hiperaciditate, ajutând la restabilirea alcalinităţii organismului. Este foarte bogat în potasiu, fier, calciu şi magneziu. Datorită magneziului, sucul de păpădie este bun pentru sistemul nervos, ca şi în prevenirea fragilităţii oaselor, danturii şi plămânilor. Sucul de spanac

E cel mai bun mijloc natural de curăţare şi regenerare a tractului digestiv. Consumat în cantitate de jumătate de litru pe zi, a ajutat la vindecarea celor mai grave constipaţii în câteva zile.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub theo rose png
cub smiley png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg