Superdietă înainte de concediu: slăbeşti două kilograme într-o săptămână
Vrei să slăbeşti înainte de a pleca în vacanţă? Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă o dietă care te va ajuta să scapi rapid de kilograme, un meniu sănătos şi gustos care te va încărca cu energia necesară pentru a te bucura de concediu. Poţi slăbi două kilograme într-o săptămână.
Luni
Mic-dejun: Un bol cu lapte (semidegresat sau degresat) şi cereale integrale.Gustare: Un măr/ o banană.Prânz: Carne slabă de pui sau peşte la grătar sau fiartă. Salată mixtă (roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, ardei gras ) cu lămâie şi ulei de măsline.Gustare: Salată de fructe. Cină: Ciorbă de legume.
Marţi
Mic-dejun: O omletă din două ouă cu brânză semidegresată şi verdeţuri.Gustare: Un pumn de migdale, stafide şi nuci.O ceaşcă de ceai verde.Prânz: O porţie de orez cu legume.Salată de roşii cu ulei de măsline, oţet de mere, sare şi piper.Gustare:4-5 biscuţi integrali.Cină: Ciorbă de lobodă.
Miercuri
Mic-dejun: Un pahar de lapte semidegresat. 1-2 felii de pâine integrală cu pate vegetal şi brânză degresată.Gustare: un măr.Prânz: O porţie de pui cu ciuperci.Gustare: Un iaurt semidegresat.O banană.Cină: O salată de roşii, castraveţi, ţelină, măsline, brânză şi ou. Ca dressing, foloseşte oţet de mere şi ulei de măsline.
Joi
Mic-dejun: Un bol cu lapte (semidegresat sau degrasat) cu cereale integrale.Gustare: 2 fructe la alegere.Prânz: Cartofi la cuptor cu rozmarin. O salată de varză albă cu piper, ulei de măsline şi cu oţet de mere.Gustare: 3 biscuiţi cu făină integrală.Cină: O supă de găluşte.
Vineri
Mic-dejun: O cană de lapte cu cacao. Un cub de brânză topită. 2 felii de pâine integrală sau graham toast cu unt şi miere.Gustare: Un pumn de cireşe.Prânz: O porţie de paste integrale cu ton şi sos de roşii. Gustare: Un baton cu susan şi miere.Cină: Legume (vinete, dovlecei, roşii, ardei graşi etc.) coapte sau preparate la abur.
Sâmbătă
Mic-dejun: 1-2 feliuţe de pâinici expandate din orez integral. 1 ou fiert. O cană de ceai verde. Gustare: 2-3 bucăţele de ciocolată neagră.Prânz: Friptură la grătar (carne de vită, de curcan sau de pui) sau la cuptor.Gustare: Salată de fructe (preparată din mere, banane mai puţin coapte, kiwi, căpşuni).Cină: Somon la tavă cu broccoli fiert şi parmezan ras.
Duminică
Mic-dejun: Un bol cu lapte (semidegresat sau degrasat) cu cereale integrale.Gustare: Brânză semidegresată cu 2-3 felii de roşii.Prânz: O porţie de orez integral cu peşte la grătar.Gustare: 1 grepfrut. Cină: O ciorbă de legume.