Te doare spatele? Iată 5 metode de tratament care îţi vor lua durerea cu mâna

Ultima actualizare:

    Durerile de spate pot fi calmate şi cu remedii naturiste Shutterstock
Durerile de spate pot fi calmate şi cu remedii naturiste Shutterstock

Durerile de spate uşoare, care nu necesită un consult medical, pot fi tratate chiar la tine acasă. Asta, dacă ştii la ce trucuri să apelezi. Iată mai jos câteva sfaturi care îţi vor fi de mare ajutor şi care îţi vor readuce zâmbetul pe buze.

1. Inflamaţiile trec cu gheaţă – Gheaţa blochează temporar semnalele durerii şi ajută la reducerea inflamaţiei, funcţionând precum un analgezic. Pune un prosop cu gheaţă pe zona dureroasă, timp de 10-15 minute, de mai multe ori pe zi. Aplică, după 48 de ore, căldură umedă, pentru a stimula circulaţia sângelui şi a reduce spasmele dureroase.

2. Masează pentru a calma - Masează zona dureroasă cu creme anti-inflamatorii sau relaxante, dar ai grijă să nu-ţi irite pielea. Masajul se face seara, înainte de culcare.

3. Analgezice din plante – De patru ori pe zi câte o capsulă de 250 mg de valeriană îţi poate fi de folos. Ingredientul activ din această plantă interacţionează cu receptorii din creier, având ca rezultat un efect sedativ. 500 mg de bromelaină, de trei ori pe zi pe stomacul gol, stimulează circulaţia şi reduce inflamaţia.

4. Atenţie în ce poziţie dormi! – Atunci când, dormi, pune-ţi o pernă sub genunchi şi alta sub cap, pentru a micşora presiunea exercitată asupra spatelui. Dacă dormi pe o parte, pune o pernă între picioare.

5. Cataplasme cu muştar – Acest condiment, aplicat pe zona dureroasă, oferă o senzaţie de cald şi de furnicături, care îţi pot distrage atenţia de la durere. Pentru a face o cataplasmă, amestecă o parte muştar pudră cu două părţi făină, adăugând apă până când obţii o pastă. Aplică pasta pe un prosop, iar pe acesta pune-l pe spate, pe zona dureroasă. Ai grijă, deoarece muştarul, lăsat prea mult timp pe piele, arde. Îndepărtează cataplasma când simţi disconfort.

Mergi la medic dacă durerea de spate este dată de o afecţiune medicală ce necesită tratament specializat, dacă apare brusc şi radiază în jos, pe picior sau dacă este însoţită de crampe abdominale, febră, dureri în piept şi respiraţie îngreunată!

image
image
image
image
image
image
ceausescu Rockeffeler1 jpg
FotoJet (1) jpg
Laptop - frauda online FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
Screenshot 2023 12 11 133610 png
bani pusculita jpeg
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg