Ţi se umflă picioarele? Iată cele mai bune leacuri!

Greutatea şi durerea resimţite în picioare pot fi simptomele unei boli venoase, dar nu numai. Lipsa de mişcare, retenţia apei în corp, luarea în greutate sau neplăcerile apărute în timpul sarcinii reprezintă şi ele posibile cauze.

Citeşte în revista „Click! pentru femei“ cum să elimini disconfortul cu ajutorul leacurilor naturale!

Băi cu sare şi oţet

Pentru a reduce inflamaţia de la nivelul picioarelor este bine să le ţii în apă fierbinte amestecată cu sare grunjoasă şi oţet. Într-un lighean, pune apă până la jumătate şi adaugă trei mâini de sare grunjoasă şi două linguri cu oţet. Afundă picioarele în apă şi menţine-le o jumătate de oră sau până când amestecul se răceşte. La final, înfăşoară picioarele cu un prosop îmbibat cu oţet şi apă caldă. După 10-15 minute, nu le vei simţi la fel de grele. 

Usturoi macerat în miere 

Durerile şi furnicăturile de la nivelul picioarelor se pot ameliora cu ajutorul unui macerat făcut din miere şi usturoi. Aceste alimente sunt eficiente în bolile circulatorii ale picioarelor. Amestecă 250 g de miere cu aceeaşi cantitate de usturoi pisat şi lasă-le la macerat o săptămână, într-un borcan pus în loc ferit de soare sau căldură. Agită borcanul zilnic. Ia din el câte o lingură cu 40 de minute înainte de masă, de trei ori de zi.

Comprese cu hrean

Aplică pe tălpi, timp de 10 seri la rând, câte un săculeţ sau o compresă cu pastă de hrean. Rade o bucată potrivită de hrean şi pune peste ea o lingură de sare grunjoasă şi una de făină albă, de grâu. Adaugă alcool medicinal până când amestecul prinde consistenţa unei paste. Dacă vrei să reiei tratamentul, fă o pauză de cinci zile.

Masaj cu uleiuri esenţiale

Dacă vrei să intensifici circulaţia sângelui din zona picioarelor, masează-te cu ulei esenţial de mentă. De asemenea, este bine să adaugi câteva picături în apa de baie. Tot pentru detensionare, poţi folosi ulei esenţial de grepfrut. Pune 3-4 picături într-un vas cu apă fierbinte şi ţine picioarele în el până la răcirea apei. 

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
Bryan Johnson jpg
Shakira jpg
Terminator jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg